Viorica Dancila a afirmat ca i-a asigurat pe primari ca Guvernul va elimina autorizatia de construire pentru ca edilii sa poata accesa mai usor Fondul de Dezvoltare si Investitii. Premierul a precizat ca a avut discutii in judetul Suceava despre stadiul implementarii PNDL 1 si PNDL 2, potrivit Hotnews.

„Am discutat despre stadiul implementarii PNDL 1, PNDL 2, despre Fonduri de Dezvoltare si Investitii si i-am asigurat pe primari ca pentru a accesa mai usor acest fond vom elimina autorizatia de constructie. Am vazut ca marea majoritate a primarilor sunt multumiti de aceste programe guvernamentale care au permis dezvoltarea comunitatilor locale indiferent de culoarea politica pentru ca noi ne dorim ca fiecare comunitate sa se dezvolte, sa aiba conditii din ce in ce mai bune, pentru ca in ansamblu toate acestea duc la dezvoltarea judetului si bineinteles la dezvoltarea Romaniei. Acestea au fost problemele discutate si bineinteles ca nu am vrut doar sa ascultam ceea ce spun, vom veni cu solutii pliate pe realitatea existenta astfel incat sa putem rezolva multe dina ceste probleme”, a declarat Viorica Dancila, marti.

„Am efectuat aceasta vizita la invitatia domnului senator Stan, avand in vedere ca aici este o problema semnalata de catre mai multi primari, legata de utilitati si mediu, problema care necesita o interventie guvernamentala. (...) Bineinteles ca noi ne vom apleca asupra acestei probleme, vom gasi solutii, astfel incat comunitatile respective sa poate sa isi desfasoare activitatea in conditii normale. Legat de aceasta problema mai multe detalii vor fi date de catre ministrul Finantelor Publice si ministrul interimar al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici”, a explicat Dancila.

Premierul a mai spus ca ministrul Finantelor a vorbit cu edilii si despre fonduri, iar ministrul Sanatatii a discutat cu acestia despre prioritatile din domeniu.

„S-a vorbit si despre fonduri, pe fiecare primarie in parte, domnul ministru a avut o discutie detaliata legata de acest aspect, dar si despre dotarea spitalelor unde doamna ministru Sorina Pintea a discutat cu primarii pentru ca asa cum stiti anul acesta avem cel mai mare buget pe sanatate si educatie, domenii prioritare pentru Romania si ne dorim ca fiecare spital din Romania sa poata fi dotat cu aparatura performanta pentru ca sanatatea este foarte importanta pentru fiecare cetatean”, a conchis Viorica Dancila.

Viorica Dancila: Nu a fost...
Citeste si: Viorica Dancila: Nu a fost premier mai jignit decat mine


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Prima zi de consultari intre partide si presedinte s-a incheiat