Ministerul Apararii Nationale a anuntat vineri demararea procedurilor pentru ocuparea prin concurs a peste 100 de posturi de cercetatori, medici, biologi, biochimisti, farmacisti si ingineri in cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara "Cantacuzino".

Potrivit unui comunicat al MApN, transmis AGERPRES, posturile au fost prevazute in baza Strategiei de dezvoltare si relansare a institutului, aprobata de la inceputul acestui an de ministrul Apararii, Gabriel Les.

"Prin incadrarea unor noi specialisti cu performante in domeniul cercetarii si inovarii, institutul intra intr-o noua etapa de dezvoltare, sprijinind demersurile comunitatii stiintifice care isi desfasoara in prezent activitatea in cadrul acestei institutii prestigioase de cercetare si dezvoltare", se arata in comunicat.

De asemenea, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara "Cantacuzino" a demarat procedurile de achizitii si investitii, in baza bugetului aprobat, in valoare de aproximativ 40 milioane de lei, pentru modernizarea zonelor de productie, prin achizitia de noi echipamente, de inalt nivel tehnologic, respectiv consolidarea si reabilitarea infrastructurii existente.

"Masurile concrete adoptate pana in prezent de conducerea Institutului s-au materializat printr-o crestere semnificativa a productiei de SOD Natural, cel mai cunoscut antioxidant si imuno-stimulator romanesc, realizat in exclusivitate in cadrul Institutului Cantacuzino. In primele cinci luni ale acestui an, vanzarile de SOD Natural au depasit totalul vanzarilor pe anul 2018", precizeaza comunicatul MApN.

Sursa citata mentioneaza ca, in cursul acestei luni, conducerea ministerului a initiat discutii cu Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, in vederea stabilirii conditiilor necesare in perspectiva reautorizarii unei viitoare productii de vaccinuri.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri