Alba Iulia este primul oras ales pentru desfasurarea programului de mentorat online, Generatia Tech, dezvoltat de catre comunitatea Digital Nation cu sustinerea Google si cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale. Generatia Tech va avea in spate o investitie de 500.000 de euro in primul an de desfasurare si are obiectivul de a forma gratuit aproximativ 300 de tineri din trei orase romanesti in specializari digitale relevante pentru piata fortei de munca.

"Programul reprezinta in esenta unul din primii pasi catre constructia unui campus digital, accesibil de oriunde din tara. Am avut ocazia in ultimii cinci ani sa experimentam cu metodologia de predare pentru generatiile digitale si credem ca am ajuns la un format in care procesul de invatare se realizeaza facil, de ambele parti. Fiind primul an de desfasurare a proiectului la acest nivel este unul pilot si pentru noi, de optimizare, si ne vom concentra pe trei orase, cu obiectivul de 300 de tineri specializati la final", a declarat Paul Apostol, fondator Digital Nation.

El arata ca Alba Iulia a fost ales ca oras participant in programul Generatia Tech, avand toate premisele desfasurarii cu succes a proiectului in primul sau an: contextul de dezvoltare la nivel local (obiective concrete de digitalizare), disponibilitatea actorilor pe plan local si o echipa motivata, responsabila cu dezvoltarea municipalitatii, in frunte.

"Participantii la programe vor urma un parcurs de dezvoltare sustinut de mentori din Cluj, Bucuresti, Iasi, din toata tara. Totodata, acestia vor beneficia si de un hub tech amenajat de Digital Nation local, de unde se vor putea antrena in domeniile digitale preferate. Obiectivul final este ca acestia sa poata, la finalizare unei specializari de 12 luni Generatia Tech, sa ramana in orasele locale, in joburi locale sau remote, care sustin mediul antreprenorial romanesc", a mai spus Paul Apostol, fondator Digital Nation.

Inca doua orase vor fi anuntate in cadrul programului Generatia Tech

In perioada anilor 2019 - 2020 cele doua specializari de 12 luni oferite prin programul Generatia Tech sunt: IT Literacy si Learn to Code. Participantii la program beneficiaza de mentorat online (accesibil de pe calculator si de pe mobil), de acces la hub-ul tech amenajat in oras si sunt sprijiniti dupa absolvire in gasirea de joburi digitale pe plan local.

Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia a declarat ca prin programul Generatia Tech "se confirma reusita programului pilot Alba Iulia Smart City", iar Alba Iulia devine "unul din cele trei orase din tara noastra unde va fi dezvoltat un hub IT pentru tineri. Ultimii ani ne-au demonstrat ca tehnologia transforma comunitatile intr-un ritm tot mai alert, ca le ajuta sa se dezvolte, iar pasivitatea la acest capitol nu poate fi, sub nicio forma, o optiune administrativa".

Tinerii din Alba Iulia care doresc sa urmeze una din specializarile Generatia Tech o pot face prin aplicatie pe site-ul https://digitalnation.ro/generatia-tech/. In urma procesului de selectie, acestia vor urma specializarea dorita pe parcursul a 12 luni, cu incepere din iulie 2019. Inca doua orase romanesti vor fi anuntate in cadrul programului Generatia Tech in saptamanile viitoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri