Metrorex cauta finantare pentru un studiu de fezabilitate in vederea extinderii Magistralei 2 in zona Pipera, pentru a reduce timpul de asteptare la orele de varf de la trei minute la un minut si jumatate, a declarat directorul general al Metrorex, Dumitru Sodolescu.

Intrebat daca se discuta la nivelul companiei posibilitatea de a prelungi Magistrala 2 de metrou cu inca doua sau trei statii, directorul Metrorex, Dumitru Sodolesc a raspuns ca administratorul metroului bucurestean cauta finantare pentru inceperea acestui proiect.

“Este o prioritate a noastra. Acum cautam sursa de finantare pentru a da drumul la studii de fezabilitate in vederea extinderii Magistralei 2 in zona Pipera, pentru a reduce timpul (n.r de asteptare a metroului la orele de varf) de la trei minute la un minut si jumatate”, a spus Sodolescu, joi, in cadrul inaugurarii celor doua noi cai de acces ale statiei de metrou Tineretului.

Planul de Mobilitate Urbana Durabila pentru regiunea Bucuresti – Ilfov, 2016 – 2030, prevede extinderea catre Nord de la statia de metrou Pipera cu doua statii, 1,6 kilometri cale dubla.

La finalul anului 2018, Metrorex si Primaria sectorului 4 anuntau ca incepe proiectul comun de constructie a unei noi statii de metrou la nivel suprateran ce va completa Magistrala 2, iar aceasta va fi situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura. Costurile constructiei vor fi suportate integral din bugetul local al Sectorului 4. Lucrarile vor demara in prima parte a anului 2019 si vor fi incheiate pana la jumatatea anului 2021.

Sursa foto: Facebook Metrorex

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri