Zeci de mii de pelerini veniti din toata tara sunt prezenti duminica, inca de la primele ore ale diminetii, pe Campia Libertatii, in asteptarea Papei Francisc, care va oficia, incepand cu ora 11,00, Sfanta Liturghie si ceremonia de beatificare a sapte episcopi greco-catolici martiri.

Dupa o calatorie care a durat, pentru unii, toata noaptea, pelerinii au participat la rugaciunea de dimineata si s-au rugat impreuna cu preotii care insotesc majoritatea grupurilor de credinciosi, conform Agerpres.ro.

Oamenii au ascultat mai multe pricesne, interpretate de catre Sava Negrean Brudascu. Programul religios-cultural cuprinde in continuare, pana la sosirea Papei Francisc, rugaciuni si alte pricesne si cantece religioase interpretate de Veta Biris si Paula Seling.

Sunt prezenti credinciosi din Bucuresti, Maramures, Bihor, Bistrita - Nasaud, Cluj, Sibiu, Hunedoara si alte judete ale tarii, unii dintre ei plecati de acasa inca de sambata seara, cu trenul, autocare, microbuze si masini personale. O parte dintre ei poarta stegulete cu insemnele nationale si ale Vaticanului.

Suveranul Pontif este asteptat sa ajunga la Blaj in jur de 10,30, urmand ca, de la ora 11,00 sa oficieze, alaturi de 800 de preoti, potrivit organizatorilor, Sfanta Liturghie si ceremonia de beatificare a sapte episcopi martiri.

Citeste si:
Mii de persoane il asteapta pe Papa Francisc la aeroportul din Sibiu
Peste 2.000 de persoane il...

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Robert Negoita: Daca Papa ar candida din partea PSD, ar pierde!