Zeci de mii de pelerini veniti din toata tara sunt prezenti duminica, inca de la primele ore ale diminetii, pe Campia Libertatii, in asteptarea Papei Francisc, care va oficia, incepand cu ora 11,00, Sfanta Liturghie si ceremonia de beatificare a sapte episcopi greco-catolici martiri.

Dupa o calatorie care a durat, pentru unii, toata noaptea, pelerinii au participat la rugaciunea de dimineata si s-au rugat impreuna cu preotii care insotesc majoritatea grupurilor de credinciosi, conform Agerpres.ro.

Oamenii au ascultat mai multe pricesne, interpretate de catre Sava Negrean Brudascu. Programul religios-cultural cuprinde in continuare, pana la sosirea Papei Francisc, rugaciuni si alte pricesne si cantece religioase interpretate de Veta Biris si Paula Seling.

Sunt prezenti credinciosi din Bucuresti, Maramures, Bihor, Bistrita - Nasaud, Cluj, Sibiu, Hunedoara si alte judete ale tarii, unii dintre ei plecati de acasa inca de sambata seara, cu trenul, autocare, microbuze si masini personale. O parte dintre ei poarta stegulete cu insemnele nationale si ale Vaticanului.

Suveranul Pontif este asteptat sa ajunga la Blaj in jur de 10,30, urmand ca, de la ora 11,00 sa oficieze, alaturi de 800 de preoti, potrivit organizatorilor, Sfanta Liturghie si ceremonia de beatificare a sapte episcopi martiri.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri