In urma controlului de la Maternitatea Giulesti din Capitala au fost date amenzi in valoare de 37.000 de lei, potrivit ministrului Sanatatii, Sorina Pintea. Totodata, aceasta a anuntat ca vor fi controlate toate maternitatile. Anul trecut, maternitatea a fost amendata cu 10.000 de lei dupa ce peste 40 de bebelusi au fost infectati cu stafilococ.

Amenzi in valoare de 37.000 de lei au fost aplicate in urma controlului de la Maternitatea Giulesti din Capitala, a declarat luni ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

La inceputul lunii mai, a fost demarat de catre DSP un control la Maternitatea Giulesti in cazul bebelusilor infectati cu stafilococ auriu, scrie Agerpres.

"Raportul privind controlul la Maternitatea Giulesti a fost finalizat. Asteptam inca niste analize nefinalizate la Institutul Cantacuzino. Este vorba despre acea fenotipare a exudatelor nazale. Au fost recoltate 98 de probe - exudate nazale de le 98 de angajati din cei 292 existenti. Au fost recoltate probe de pe suprafete, in jur de 178 de probe. (...) Au fost verificate foile de observatie, a fost verificata incadrarea in structura de personal, norma de paturi. Au fost amenzi in valoare de 37.000 de lei. 30.000 de lei amenda pe persoana juridica, iar 7.000 de lei pentru medicul epidemiolog, asistenta sefa de obstetrica-ginecologie, asistenta sefa de la neonatologie, asistenta sefa de la blocul operator. Nu exista acele legaturi de cauzalitate de la persoanele de la care s-a recoltat exudatul deocamdata si imbolnavirea nou-nascutilor pentru ca inca nu avem rezultatele gata de la Cantacuzino", a spus aceasta.

Pintea a mentionat ca a fost verificat si modul de raportare a infectiilor asociate actului medical. "A fost verificat, de asemenea, si modul de raportare a infectiilor asociate actului medical, din ianuarie pana in prezent, au fost raportate corect un numar intre unu si cinci infectii pe luna, dar nu de natura stafilococ", a mai aratat Sorina Pintea.

Ministrul a anuntat ca vor fi controlate toate maternitatile. "Acest aspect ne-a facut sa continuam, adica vom lua din nou toate maternitatile la un control tematic avand in vedere faptul ca nu mai dorim sa apara infectii, niciun fel de infectie", a sustinut Pintea.

Anul trecut maternitatea a fost amendata cu 10.000 de lei

In luna decembrie, ministrul Pintea anunta ca 9 angajati - directori, asistenti-sefi, medicul epidemiolog coordonator si seful spalatoriei - au fost amendati cu 2.000 sau cu 1.000 de lei, in functie de responsabilitatile pe care le aveau, dupa ce peste 40 de bebelusi au fost infectati cu stafilococ. La acel moment, amenzile insumau 10.000 de lei, iar ministrul spunea ca managementul maternitatii se va putea indrepta impotriva angajatilor respectivi ca sa isi recupereze banii, daca va vrea acest lucru.

Datele prezentate anul trecut aratau ca in total 45 de bebelusi nascuti la maternitatea Giulesti fusesera infectati cu stafilococ.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri