Cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina in toata tara, pana miercuri la ora 23:00

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis luni o atentionare Cod galben de averse torentiale, vijelii si grindina, valabila pana miercuri seara in 40 de judete.

Potrivit meteorologilor, de luni, ora 10:00 si pana miercuri, ora 23:00, in aproape toata tara, cu exceptia judetelor Constanta si Tulcea, vor fi intervale in care instabilitate atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 15 - 25 l/mp si izolat 35 - 40 l/mp, scrie Agerpres.

In special luni, 17 iunie, disconfortul termic va fi ridicat in orele amiezii, pe arii relativ extinse in regiunile sudice, estice si local in cele centrale, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati, avertizeaza ANM.

Pe de alta parte, luni, intre orele 12:00 si 23:00, in aproape toata tara, cu exceptia judetelor Constanta si Tulcea, vor fi intervale in care instabilitate atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 40 - 60 l/mp.

Potrivit meteorologilor, de luni, ora 10:00 si pana marti, ora 10:00, in Moldova, nordul si vestul Munteniei precum si in Oltenia, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferica temporar accentuata. Aceasta se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si posibil grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 50 l/mp.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza aceste mesaje prin avertizari de vreme severa imediata.

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
STB: Dilatarea şinelor de tramvai nu pune în pericol viaţa călătorilor
Setari Cookie-uri