Consiliul General ar putea decide in sedinta de miercuri sa majoreze capitalul social al Societatii de Transport Bucuresti prin aportul in natura al unui teren de circa 34.700 mp, unde se afla Depoul Victoria.

"Se aproba trecerea din domeniul public al Municipiului Bucuresti in domeniul privat al Municipiului Bucuresti a imobilului situat in Bucuresti, strada Mexic nr. 19 - Depou Victoria, compus din teren in suprafata de 34.748 mp si constructii (...) Se acorda mandat special reprezentantilor Municipiului Bucuresti in Adunarea Generala a Actionarilor societatii Societatea de Transport Bucuresti STB SA sa aprobe majorarea capitalului social in conditiile stipulate in art. 215 din Legea 31/1990 in vederea obtinerii de catre STB SA de venituri proprii, sa aprobe relocarea activitatii Depoului Victoria pe amplasamentul actualului Depou Titan, precum si sa aprobe actualizarea Actului Constitutiv al Societatii de Transport Bucuresti STB SA", prevede proiectul de hotarare, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, incetarea dreptului de concesiune al STB asupra imobilului va opera la momentul relocarii activitatii Depoului Victoria, respectiv la data eliberarii imobilului.

In raportul de specialitate al proiectului se mentioneaza ca imobilul de pe strada Mexic nr. 19 se afla in prezent in concesiunea STB, face parte din infrastructura tehnico-edilitara aferenta serviciului de transport public de calatori si are destinatia de depou de tramvaie. In conformitate cu Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) 2016-2030 Regiunea Bucuresti-Ilfov, aprobat prin hotararea CGMB nr. 90 din 2017, este necesara identificarea unei solutii in vederea relocarii activitatii de depou de tramvaie ce se desfasoara la Depoul Victoria. In urma evaluarii preliminare, s-a constat ca Depoul Victoria si cladirile sunt de dimensiuni medii. In interiorul depoului se afla o bucla cu cateva sine de manevra. Exista spatiu suficient pentru modificari, dar acest lucru necesita reconfigurarea totala a depoului.

Mai mult decat atat, s-a constatat ca majoritatea depourilor sunt amplasate la periferie, ceea ce sprijina introducerea/scoaterea eficienta a materialului rulant, cu primele/ultimele servicii din zi executate pe directia principala de incarcare. De asemenea, s-a luat in considerare si pozitionarea Depoului Victoria, respectiv in zona central nordica a Bucurestiului, precum si activitatea desfasurata la respectivul punct de lucru (generatoare de trafic), iar potrivit PMUD este oportuna relocarea Depoului Victoria pe amplasamentul Depoului Titan. Printr-o adresa din 23 mai, STB a transmis documentatia necesara adoptarii unui act normativ in acest sens.

Legea 31/1990 privind societatile comerciale, se precizeaza in raport, are prevederi conform carora capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura.

In raportul de specialitate se mentioneaza ca scopul majorarii capitalului social al STB prin aportul in natura al imobilului teren de pe strada Mexic nr. 19 este "de a sustine activitatea societatii".

"Prin exploatarea eficienta a imobilului teren (...) ce urmeaza a fi adus aport la capitalul social al societatii, se vor obtine venituri suplimentare imperios necesare in vederea asigurarii unui serviciu de transport public de calatori de calitate. Astfel, STB, in calitatea de proprietar, va putea incheia contracte de administrare, asociere in participatiune, parteneriate public-private, etc", mai prevede raportul de specialitate.

Sursa foto: Agerpres / Mihai Poziumschi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri