Guvernul Dancila blagosloveste mii de primari cu pensii speciale care o sa ne coste sute de milioane de euro, dar, pe partea cealalta, cultura este complet lasata la o parte. Dupa rectificari bugetare, zeci de tehnicieni au fost dati afara de la Teatrul National Bucuresti, iar “epurarea” va continua, din pacate.

Tristul anunt a fost facut de regizorul Radu Afrim.

“Azi au fost dati afara din Teatrul National Bucuresti zeci de tehnicieni - masinisti, luministi, oameni de la sunet, video, cabiniere, recuziteri etc). Adica fix oamenii necesari facerii si pastrarii unor spectacole (intr-un teatru cu 6 sali). Exista in TNB zeci de oameni inutili despre care de cate ori intreb “cu ce se ocupa asta”? nimeni nu stie sa-mi raspunda. Sunt sigur ca de acestia nineni nu s-a atins. Asa cum nu s-a atins nici de actorii angajati care nu joaca de ani de zile nimic dar iau salarii uriase. Sistemul nu e ok, nu e ok deloc, sunt sigur ca infectia asta se va extinde si la celelalte teatre, deja e dificil de tot sa scoti in Romania un spectacol de care sa nu-ti fie rusine din punct de vedere tehnic, care sa sune si sa arate cat de cat european. Ce e de facut? Pe cine intereseaza?”, se intreaba, retoric, regizorul.

Primaria Bucuresti a somat, recent, Teatrul Evreiesc sa reduca bugetul, altfel urmand ca acesta sa fie retezat fara niciun fel de interes fata de cultura. De cealalta parte, Gabriela Firea si-a marit salariul, a plecat in concediu si continua sa sustina zecile de companii infiintate ilegal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri