Pretul final al energiei electrice pentru populatie nu va creste de la 1 iulie, desi tarifele de distributie vor fi majorate cu 2,21%, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), citat de Agerpres.

Astfel, comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, in sedinta din 24 iunie 2019, ordinele privind ajustarea tarifelor specifice pentru serviciul de distributie a energiei electrice prestat de operatorii de distributie concesionari.

Aceasta ajustare a fost aprobata ca urmare a rezultatului analizei datelor transmise de operatorii de distributie concesionari si a calculelor veniturilor reglementate ale acestora, in conformitate cu prevederile metodologiilor de calcul aplicabile.

Astfel, desi tarifele de distributie pentru consumatorii alimentati la joasa tensiune vor fi ajustate cu 2,21% si vor avea un impact pozitiv pentru siguranta si buna functionare a sistemelor de distributie, modificarea acestora nu va conduce la cresteri ale pretului final platit de clientii casnici pentru care furnizarea energiei electrice este asigurata in regim reglementat, spun oficialii ANRE.

"In cadrul preocuparilor constante pentru asigurarea unui echilibru real intre obiectivele operatorilor de distributie concesionari si interesele utilizatorilor beneficiari ai serviciului de distributie, ANRE acorda o atentie deosebita pentru cresterea transparentizarii costurilor care compun tariful de energie electrica, in vederea stabilirii unor preturi corecte la consumatori pe baza de costuri justificate", se arata in comunicat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri