Primele cinci proiecte care pregatesc Bucurestiul pentru cutremur, finantate cu 100.000 de euro

Fundatia Comunitara Bucuresti anunta primele proiecte castigatoare in Bucurestiul Pregatit, fondul de finantare pentru cutremur si alte dezastre majore. Cele trei arii de interes ale primei runde de finantare au fost cursurile de prim-ajutor si pregatire pentru dezastre, informarea si simularea pentru cutremur si pregatirea cainilor de cautare-salvare. Proiectele vor fi sustinute timp de 12 luni cu un buget total de 100.000 de euro oferit de IKEA Romania, ING Bank si Lidl Romania, potrivit unui comunicat de presa emis miercuri.

Proiectele castigatoare sunt urmatoarele:

Pregatit inseamna protejat, un proiect dezvoltat de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, Filiala Sector 6, presupune o campanie de informare si de educare, dar si instruirea in acordarea primului ajutor pentru minimum 145 de persoane, inclusiv 100 de educatoare. Proiectul va fi finantat cu 15.000 euro.

Antiseismic District, un proiect dezvoltat de Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate ARCEN, in parteneriat cu Asociatia pentru Reducerea Riscului Seismic Re:Rise, va educa si va pregati membrii unei comunitati urbane foarte vulnerabile la cutremur, aflata in centrul orasului - District 40. Proiectul va fi finantat cu 22.000 euro.

Acordarea primului ajutor, un proiect dezvoltat de Asociatia MEDIGATE, ofera cursuri de prim-ajutor, predate de personal medical calificat. Organizatia este fondata de medici tineri din sistemul de urgenta. Proiectul va fi finantat cu 6.000 euro.

Citeste si:
Proiectele care vor fi finanțate de UE în România prin programul de...
Marile proiecte publice care...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

STAR – Sistem de Transmitere a Alertelor prin Radio, dezvoltat de Societatea Romana a Radioamatorilor, va creste capacitatea de furnizare a comunicatiilor alternative post-dezastru si va imbunatati acoperirea radio pana la 85% in Bucuresti si Ilfov. Proiectul va fi finantat cu 25.000 euro.

Caini salvatori, derulat de Asociatia Clubul Cainilor Utilitari, este un program de pregatire pentru caini de cautare si de salvare. Programul va pregati si certifica zece caini, in conditiile in care, in prezent, Bucurestiul are doar trei astfel de caini salvatori. Proiectul va fi finantat cu suma de 32.500 euro.

Fundatia Comunitara Bucuresti isi propune sa lanseze o noua runda de finantare in toamna acestui an si cauta sustinere financiara si din partea altor companii, care inteleg ca pregatirea pentru dezastru este responsabilitatea tuturor bucurestenilor.

Cu sustinere financiara de la IKEA Romania, ING Bank si Lidl Romania, fondul de finantare Bucurestiul Pregatit ofera resurse pentru ca subiectul cutremurului si capacitatea tuturor de a se pregati sa creasca la un nivel care sa faca diferenta. Obiectivele fondului sunt sustinerea si cresterea proiectelor care informeaza, educa si creeaza sisteme de suport in comunitatea locala.

Citeste si:
Ce spun psihiatrii despre puterea oamenilor de a vota
Ce spun psihiatrii despre...

Sursa foto: Fundatia Comunitara Bucuresti

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri