”Ma gandesc sa imi retrag semnatura. Trebuie sa evitam o zona neconstitutionala si nu este necesar un proiect nou”, a spus in urma cu cateva minute Marius Budai, Ministrul Muncii, scrie Libertatea.

Marius Budai, ministrul muncii, a fost unul dintre initiatori, insa azi el s-a razgandit: ”La momentul respectiv am considerat ca este o initiativa foarte buna. Dar ulterior am descoperit ca multe dintre acele prevederi se regasesc in Codul Civil in vigoare. Eu ma gandesc sa imi retrag semnatura si o sa discut cu colegii mei pentru ca trebuie sa vedem sa nu cream acel paralelism legislativ. Practic, daca multe dintre ele se regasesc deja, rediscutand ulterior, trebuie sa evitam o zona neconstitutionala”.

El a motivat ideea initiala prin propriul exemplu: ”Mama mea a decedat, dar am avut grija de ea pana in ultima clipa. Avem aceasta obligatie morala, daca e sa vorbim asa”, a explicat Budai.

77 de deputati si senatori, marea majoritate de la PSD, au initiat un proiect de lege prin care ii obliga pe romani sa-si sustina financiar parintii aflati in nevoie. Pentru neindeplinirea obligatiilor, actul normativ prevede amenzi sau inchisoare pana la trei ani.

In cazul in care pensia de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca nu este platita vreme de doua luni, copiii sunt pasibili de inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Potrivit aceluiasi proiect de act normativ, copiii ai caror parinti sunt decazuti din drepturile parintesti nu au obligatia de intretinere a acestora.

Proiectul ii vizeaza si pe bunicii si strabunicii inapti de munca, care necesita sprijin material si se afla in imposibilitatea de a fi intretinuti de catre copiii lor. In acest caz, nepotii sunt cei care au obligatia sa-i intretina.

Sursa foto: Diego Cervo / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri