Deficitul de medici de familie era de 700 in 2018, a declarat, vineri, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, care a precizat ca si anul trecut si in acest an a crescut numarul de locuri la rezidentiat.

"Din 2018 am majorat numarul de locuri scoase la rezidentiat pentru medicii de familie. In momentul in care am facut nota de fundamentare am constatat ca avem o lipsa si vorbesc de anul trecut de 700 de medici de familie. Plus o evidenta a celor care urmeaza sa se pensioneze. De aceea, numarul de locuri scoase la rezidentiat in 2018 a fost foarte mare, vom continua si anul acesta. Un medic de familie are nevoie de trei ani sa se pregateasca. Vom vedea si ceea ce termina anul acesta rezidentiatul si cred, in opinia mea, ca in maxim trei ani de zile se va echilibra aceasta balanta", a spus Pintea.

Potrivit ministrului, "problema" medicinei de familie este asigurarea unei finantari corespunzatoare.

"De altfel, anul acesta s-a majorat inca o data punctul. Probabil ca nu este suficient, vom mai face niste analize, dar avem si completarea cu acel grafic al Bancii Mondiale pe care il semnam acum, de aproximativ 600 de milioane de euro", a adaugat Sorina Pintea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri