Ministrul Sanatatii: Deficitul de medici de familie se va acoperi in 3 ani

Deficitul de medici de familie era de 700 in 2018, a declarat, vineri, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, care a precizat ca si anul trecut si in acest an a crescut numarul de locuri la rezidentiat.

"Din 2018 am majorat numarul de locuri scoase la rezidentiat pentru medicii de familie. In momentul in care am facut nota de fundamentare am constatat ca avem o lipsa si vorbesc de anul trecut de 700 de medici de familie. Plus o evidenta a celor care urmeaza sa se pensioneze. De aceea, numarul de locuri scoase la rezidentiat in 2018 a fost foarte mare, vom continua si anul acesta. Un medic de familie are nevoie de trei ani sa se pregateasca. Vom vedea si ceea ce termina anul acesta rezidentiatul si cred, in opinia mea, ca in maxim trei ani de zile se va echilibra aceasta balanta", a spus Pintea.

Potrivit ministrului, "problema" medicinei de familie este asigurarea unei finantari corespunzatoare.

"De altfel, anul acesta s-a majorat inca o data punctul. Probabil ca nu este suficient, vom mai face niste analize, dar avem si completarea cu acel grafic al Bancii Mondiale pe care il semnam acum, de aproximativ 600 de milioane de euro", a adaugat Sorina Pintea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri