Cativa voluntari au reusit sa transforme in doar cinci zile fata saloanelor Sectiei de Cardiologie, din Spitalul Stationar 2 Resita. Sectia nu mai fusese reabilitata de statul roman de cel putin 10 ani.

Daca pana la sfarsitul saptamanii trecute, cele trei saloane ale sectiei aratau jalnic, astazi sunt de nerecunoscut. Total reabilitate, dotate cu televizor si frigider, mobilier nou si o atmosfera primitoare creata de picturile realizate de pe pereti.

Totul a pornit de la o resiteanca, Lili Gherle, voluntar la Crucea Rosie, care a ajuns in spitalul respectiv dupa ce l-a internat pe socrul sau. Felul in care aratau saloanele i s-a parut de neacceptat si a decis sa demareze o actiune pentru reabilitarea sectiei.

A facut un apel prin intermediul presei locale si pe retelele de socializare, iar oamenii s-au mobilizat intr-un mod neasteptat. “Am fost in medie cam 40 de persoane pe zi, timp de cinci zile. Au fost oameni de la Liga Studentilor, de la Crucea Rosie, profesori universitari, avocati, preoti, jurnalisti, pompieri, jandarmi, oameni politici. Am avut chiar si fosti pacienti ai sectiei, care au venit si ne-au ajutat. Personalul, medici, asistente, infirmiere ne-au dat o mana de ajutor. Au fost sase firme care ne-au ajutat foarte mult cu toate materialele de care am avut nevoie, conducerea spitalului ne-a dat mobilierul: paturi si noptiere. Cu o noapte inainte de a incepe nu am putut sa dorm, pentru ca imi era teama ca nu o sa reusim, dar a fost o mobilizare incredibila, cum nu m-am asteptat. S-a muncit foarte mult in aceste cinci zile si vreau sa le multumesc tuturor celor care s-au implicat pentru ca au demonstrat ca atunci cand vrei sa faci ceva, e imposibil sa nu reusesti. Trebuie doar sa existe initiativa si sa vrei”, ne-a declarat Lili Gherle, cea care a demarat actiunea de reabilitare.

Citeste mai mult: adev.ro/puscfn

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri