Peste trei sferturi dintre manualele scolare pentru clasele I-VII sunt asigurate prin contractele existente, potrivit unei informari transmise de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Potrivit MEN, 15.734.904 manuale scolare sunt necesare pentru clasele I-VII in anul scolar 2019 - 2020. Dintre acestea, 75,86% sunt asigurate prin contractele existente. Acestea au ajuns in scoli sau in depozitele inspectoratelor scolare, scrie Agerpres.

Pentru 228.588 de manuale, adica 1,45%, au fost semnate acordurile cadru si vor ajunge in scoli pana la inceputul anului scolar.

In cazul a 21,66% se asteapta o decizie a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, iar pentru alte 161.268 de manuale, adica 1,02%, nu au fost depuse oferte in perioada 2013-2019, dar nu au existat niciodata aceste manuale in sistemul de invatamant. Aceste manuale au fost incredintate Editurii Didactice si Pedagogice pentru elaborare.

Pentru clasele VIII-XII, manualele sunt asigurate in proportie de 100%. Acestea au fost elaborate in baza programelor scolare vechi, urmand in anii scolari urmatori sa fie inlocuite gradual, pe masura implementarii noului curriculum.

Citeste si:
Liviu Pop: Ministerul Educatiei este condus de "baronii manualelor"
Liviu Pop: Ministerul...

Pe ordinea de zi a sedintei de guvern de miercuri figureaza o informare privind situatia asigurarii manualelor scolare pentru anul scolar 2019 - 2020.

Sursa foto: Cherries / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol în 12 județe
Setari Cookie-uri