Ateliere Fara Frontiere si ECOTIC cauta companii mari si IMM-uri care sa-si indeplineasca responsabilitatile legale de management al deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) prin intermediul singurei organizatii din Romania care colecteaza si pregateste deseurile de echipamente IT pentru reutilizare si donatie. Pentru inca 3 luni, companiile care detin echipamente IT uzate destinate casarii, pot solicita Ateliere Fara Frontiere si ECOTIC colectarea gratuita a acestora in cadrul campaniei nationale Intra in Cercul SolidarITatii, care va premia cele mai implicate companii la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, editia a XII-a.

Monitoarele LCD, laptopurile/notebook-uri si unitatile centrale colectate in cadrul acestei campanii, care respecta parametrii minimi necesari pentru a fi reutilizate, vor ajunge pana la finalul anului 2019 si in tot anul 2020 in scoli din zone defavorizate din tara, dupa ce au fost reconditionate in atelierul de insertie socio-profesionala reconect al Ateliere Fara Frontiere.

„Ajutam deja sute de companii sa-si indeplineasca obligatiile legate de managementul deseurilor de echipamente electrice si electronice. Din volumul de DEEE-uri colectate, in jur de 30% pot fi reconditionate, astfel ca reusim sa donam mii de calculatoare in fiecare an catre scolile care au cea mai mare nevoie de ele. Daca ni s-ar alatura si mai multe companii, am putea sa avem un impact si mai mare in reducerea decalajul informatic, modernizarea procesului de predare-invatare si sprijinirea actiunilor de reducere a abandonului scolar in comunitatile dezavantajate. Prin campania Intra in Cercul SolidarITatii, companiile pot deveni sustinatori ai educatiei prin simplul fapt ca decid sa isi indeplineasca aceste obligatiile legale prin intermediul AFF”, a declarat Patrick Ouriaghli, director general al Ateliere Fara Frontiere.

Cu sprijinul ECOTIC, asociatia a reconditionat si donat catre scolile si institutiile publice din Romania peste 15.000 de calculatoare reconditionate pana in acest moment. „Toate companiile care predau echipamente IT uzate ce pot fi reconditionate, pana pe 31 octombrie 2019, intra in competitia pentru cele doua trofee pe care le vom oferi la editia din acest an a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, in cadrul a doua categorii – IMM si companii mari, ca semn al recunoasterii pentru contributia adusa in protejarea mediului si in vietile copiilor si tinerilor din scolile care vor primi calculatoarele reconditionate”, a completat Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

Companiile care doresc sa se alature campaniei, pot solicita colectarea echipamentelor IT uzate la adresa de email colectare@atelierefarafrontiere.ro sau prin intermediul site-urilor reconect.ro si ecotic.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri