Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunta ca a semnat joi contractul de realizare a salii multifunctionale Arena Polivalenta, care urmeaza sa fie cea mai mare sala de acest gen din Romania, cu o capacitate de 20.000 de locuri.

Trustul de Constructii Metropolitane va realiza proiectarea si executia, scrie pe Facebook Gabriela Firea. Compania Municipala Dezvoltare Durabila a realizat studiul de fezabilitate, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobati in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Arena Polivalenta va avea si 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilitati, patru sali de conferinte, centru de presa, o parcare subterana pentru 380 de autovehicule, iar in exterior vor putea fi parcate 20 de autocare, sase care de reportaj si alte 30 de autovehicule. De asemenea, langa sala vor exista cinci terenuri de sport in aer liber, se precizeaza in postarea mentionata.

"Astfel, Arena Polivalenta va putea gazdui competitii de gimnastica, judo, lupte, tenis de masa, haltere, scrima, volei, handbal, baschet, tenis, box, precum si alte gale sportive, iar pentru concerte si alte manifestari culturale se va putea amplasa o scena in suprafata de circa 400 de metri patrati. Prin studiul de fezabilitate se estimeaza un cost de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru constructia si dotarea completa a arenei, iar proiectarea si executia lucrarilor va dura 36 de luni", arata edilul general.

Firea scrie ca sala multifunctionala "va raspunde noilor tendinte europene ale arenelor multifunctionale" prin faptul ca va avea spatii destinate unor evenimente diverse, de la concerte live, la conferinte si congrese, dar "va respecta si cerintele federatiilor nationale sportive in vederea organizarii de competitii nationale si internationale" de nivel Liga Campionilor si Jocuri Olimpice.

"Sala Polivalenta va putea fi comparata cu AccorHotels Arena din Paris (fosta Palais Omnisports) care are o capacitate de maximum 20.300 de locuri, iar in anul 2016 s-a situat pe locul 3 mondial la numarul de bilete vandute la evenimente", conchide Gabriela Firea.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cum arata apartamentele pentru medici oferite de Gabriela Firea