Peste 150 de pensionari din Cluj vor putea participa gratuit la cursuri de informatica, printr-un proiect cu finantare de 60.000 de lei, asigurata de primarie. Bunicii vor invata sa foloseasca retelele sociale pentru a vorbi cu rudele din strainatate, dar si sa isi plateasca facturile online, fara a mai sta la coada.

Clusterul Transilvania IT a demarat cursurile de digitalizare adresate persoanelor varstnice in cadrul proiectului Seniorii Digitali, in luna iulie 2019. Proiectul urmareste sa ofere cursuri gratuite seniorilor Clujului in materie de utilizare a tehnologiilor digitale.

“Ne dorim ca in cadrul acestui program cursantii nostri sa obtina suficiente cunostinte in operarea calculatorului si utilizarea internetului pentru a putea efectua plata facturilor, plata impozitelor, pentru a-si putea plati taxele prin intermediul platformelor, de a putea face cereri catre Primarie fara a mai fi nevoiti sa stea la cozi”, a declarat Bianca Muntean, managerul clusterului.

Pana acum s-au inscris 40 de persoane si cei interesati o mai pot face in continuare la sediul primariei sau la Centrele de Varstnici nr. 1 si nr. 2 din Cluj-Napoca. Cursurile sunt sustinute in prezent in cadrul centrelor.

"Traineri, dar si voluntari, ii vor invata pe seniori cum sa intre pe retelele sociale pentru a vorbi cu copiii din strainatate si cum sa isi plateasca facturile pe Internet. Initial, credeam ca lor le place sa stea la cozi, pentru ca mai socializeaza, insa se pare ca seniorii apreciaza metodele de reducere a timpului cu aceste activitati", a explicat Muntean.

Proiectul beneficiaza de o finantare de 60.000 de lei, asigurata din bugetul primariei Cluj-Napoca, dar organizatorii cauta si alti sponsori, pentru a transforma proiectul intr-unul permanent.

“Este un proiect foarte important pentru comunitatea de IT si nu numai, pentru ca digitalizarea afecteaza toate segmentele de cetateni ale orasului Cluj-Napoca, iar categoria seniorilor este o categorie vulnerabila pe acest segment, catre care ne vom concentra resursele pentru a le usura viata, pentru a-i aduce mai aproape de rudele lor si pentru a-i conecta mai usor la viata comunitatii", a spus si Loredana Miclaus, managerul proiectului.

Proiectul se desfasoara in perioada iulie-decembrie 2019 si este coordonat de catre Transilvania IT Cluster, sub egida Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat si Inovare in IT, cu sustinerea Primariei si Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca in parteneriat cu AROBS Transilvania Software si Simplon Romania, precum si cu sprijinul Directiilor de Asistenta Sociala.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri