Presedintele Klaus Iohannis a reactionat in urma cazului grav inregistrat la Caracal si va solicita in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care va avea loc marti, 30 iulie a.c., o ancheta completa privind modul in care a actionat in acest caz fiecare institutie responsabila.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, este profund indurerat de tragedia petrecuta la Caracal si este revoltat de faptul ca, din cauza unor disfunctionalitati, autoritatile responsabile nu au reusit sa salveze o adolescenta care si a pierdut viata in conditii dramatice. Circumstantele in care a actionat criminalul trebuie clarificate de urgenta.

Presedintele Romaniei va solicita in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care va avea loc marti, 30 iulie a.c., o ancheta completa privind modul in care a actionat in acest caz fiecare institutie responsabila, scrie Digi24.

In situatia in care se va dovedi ca s-au luat masuri gresite sau cu intarziere, vinovatii vor trebui aspru sanctionati.

De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu sa fie rapid rezolvate pentru ca siguranta cetateanului trebuie sa fie garantata de institutiile statului”, se precizeaza intr-un comunicat al Aministratiei Prezidentiale.

Cum a inceput cazul de la Caracal

Alexandra, fata de 15 ani, disparuta in urma cu o zi in Olt si despre care se crede ca a fost ucisa si arsa de catre Gheorge Dinca, de 66 de ani, a apucat sa sune la 112, spunand ca este intr-o casa aproape parasita.

Serviciul Roman de Telecomunicatii a furnizat primele date legate de fata de 15 ani din Olt, despre care se presupune ca a fost ucisa si arsa. Victima a apucat sa sune de 3 ori la 112 si a oferit ce detalii, dar locul a fost gasit doar dupa 19 ore. STS sustine ca nu identifica locul telefonului.

Ma aflu intr-o casa veche, aproape parasita, iarba in curte. Are doi caini lupi, e intr-un service", ar fi spus fata in apelul de la 112, potrivit unor surse din cadrul Politiei.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis insa trei locatii eronate, iar echipajele au reusit sa ajunga la imobilul in care era victima abia dupa cateva ore.

In locuinta barbatului au fost descoperite mai multe ramasite presupus umane.

Principalul suspect se numeste Gheorge Dinca, are 66 de ani si este tata a 3 copii. Fiica omului traieste in Timisoara, iar baietii sunt plecati la munca in strainatate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri