Autoritatile au dat amenzi de peste jumatate de milion de lei pe litoral, saptamana trecuta, si au decis retragerea de la vanzare a peste 200 de kilograme de produse alimentare, in urma controalelor efectuate in cele sapte zone de interes turistic.

Medicii veterinari care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au controlat, in perioada 22 - 28 iulie, 272 de unitati din Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia, potrivit unui comunicat emis de ANSVSA.

"Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 56 de unitati, respectiv 16 restaurante, 13 unitati tip fast - food, 4 unitati tip bufet, 4 magazine alimentare, un bar, 2 laboratoare cofetarie/patiserie, 2 braserii, 2 patiserii, 2 tonete inghetata, o rulota, 6 depozite alimentare, 1 unitate produse congelate si 2 autoutilitare au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 513.200 de lei. In perioada mai sus mentionata, au fost confiscate si retrase de la vanzare 211,5 kg de produse alimentare si 30 de bucati oua improprii consumului uman, produse care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare", precizeaza ANSVSA.

In urma acestor controale s-au constatat neconformitati referitoare la manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar, ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare, conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilitatii produselor alimentare si efectuarea transporturilor de produse de origine animala cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar.

"Prin intermediul DSVSA Constanta, ANSVSA pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call - Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie", arata ANSVSA.

Citeste si:
Nereguli pe litoral: Amenzi de 196.000 de lei date intr-o saptamana
Controale pe litoral: Amenzi...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
ANPC a aplicat amenzi de aproape 2 milioane de lei pe litoral