Dispecera STS de la 112 “a luat-o tare” pe Alexandra, victima din Caracal. Cum a scuzat-o seful STS in fata parlamentarilor: ”Peste 40% dintre apeluri sunt false”, scrie Libertatea.

Nu doar politistul i-a vorbit de sus si n-a crezut-o pe fata de 15 ani rapita, ci si femeia care i-a raspuns prima, operatoarea de la 112, care este angajata a Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

”Mi-a venit sa ma tavalesc pur si simplu pe jos cand am ascultat convorbirile prin care Alexandra Macesanu cerea ajutor la 112!”, spune pentru Libertatea un deputat care a ascultat ieri dialogurile, in Palatul Parlamentului, acolo unde s-a intrunit comisia care l-a audiat pe prim adjunctul STS, generalul de brigada Sorin Balan. ”Dispecera i-a raspuns fetei fara nici o empatie cand a auzit ca e rapita. Mai mult, operatoarea de la 112 a luat-o tare, de sus pe Alexandra, in timp ce fata facea eforturi sa-si stapaneasca teama”, povesteste un al doilea parlamentar.

Dupa ce operatoarea STS ”a expediat taios legatura la politie”, a inceput, spun martorii, un alt tratament nedemn aplicat victimei la telefon. ”Au fost total ineficienti si neorientati spre salvarea, ci spre verificare Alexandrei”, sintetizeaza cei care au auzit inregistrarile.

Citeste intreaga stire:CRIMELE DIN CARACAL. Dispecera STS de la 112 a luat-o tare pe Alexandra! Cum a scuzat-o seful STS in fata parlamentarilor: ”Peste 40% dintre apeluri sunt false”

Citeste si:
Prezidentialele s-ar putea desfasura fara tablete: ce spune STS
Alegerile prezidentiale:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
INML: Oasele din padure apartin unei alte fete, nu Alexandrei Macesanu