CGMB a aprobat infiintarea a 20 de companii municipale: USR si PNL anunta ca vor ataca hotararile in instanta

Consiliul General al Capitalei a aprobat, in sedinta de joi, cu 29 de voturi ''pentru'' si 16 ''impotriva'', un numar de 20 de proiecte care prevad confirmarea infiintarii companiilor din cadrul Holdingului Municipal.

Proiectele au fost elaborate avand in vedere ca, pe 22 noiembrie 2018, Curtea de Apel Bucuresti a decis anularea tuturor hotararilor de infiintare a companiilor municipale, deoarece au fost adoptate cu votul a jumatate plus unu din numarul total de consilieri si nu cu votul a doua treimi. Ulterior, Codul administrativ a fost modificat, astfel ca a devenit posibila adoptarea unor astfel de hotarari cu votul a jumatate plus unu din numarul total de consilieri, conform Agerpres.ro.

Reprezentantii USR au anuntat ca vor ataca in instanta proiectele de hotarare adoptate miercuri.

Este vorba despre companiile municipale: Consolidari SA, Iluminat Public Bucuresti SA, Eco Igienizare Bucuresti SA, Parking Bucuresti SA, Paza si Securitate Bucuresti SA, Turistica Bucuresti SA, Protectie Civila si Voluntariat Bucuresti SA, Agrement Bucuresti SA, Imobiliara Bucuresti SA, Intretinerea Arborilor si Spatiului Verde Bucuresti SA, Managementul Transportului Bucuresti SA, Managementul Traficului Bucuresti SA, Strazi, Poduri si Pasaje Bucuresti SA, Dezvoltare Durabila Bucuresti SA, Medicala Bucuresti SA, Sport Pentru Toti Bucuresti SA, Parcuri si Gradini Bucuresti SA, Publicitate si Afisaj Bucuresti SA, Tehnologia Informatiei Bucuresti SA, Cimitire Bucuresti SA.

De asmenea si reprezentantii PNL au anuntat ca vor ataca in instanta proiectele de hotarare adoptate miercuri, conform unei postari pe Facebook.

Citeste si:
De ce Bucureștiul nu va avea tramvaie noi nici în 2021?
De ce Bucureștiul nu va avea...

"Sedinta la Consiliul General, astazi. Ne-am opus categoric ideilor obsesive ale Primarului General PSD, Firea-Pandele, care a incercat din nou sa treaca hotararile prin care firmele ei sa devina din ilegale, legale. Dupa intrarea in vigoare a noului Cod Administrativ care a schimbat regula cvorumului din obligatia de a avea o majoritate de doua treimi, in 50% + 1, Firea a reusit astazi, cu ajutorul consilierilor PMP, sa isi legalizeze “temporar” firmele. Spunem “temporar” pentru ca nu ne vom opri aici, doar la opozitia din cadrul Consiliului General. Mergem in instanta si vom folosi toate caile de atac pe care le avem la dispozitie pentru ca banul public, banii bucurestenilor sa nu fie risipiti. Ce vrea Firea acum? Vrea ca decizia de astazi sa aiba si efect retroactiv. Mai pe intelesul tuturor, dupa ce au eliminat obstacolul cvorumului pe care nu reusisera sa il obtina niciodata, vor sa se considere ca asa a fost de la inceput, ca nu a fost nevoie de cvorum, ca nu a fost niciodata vreun viciu si nu a existat niciodata o decizie a instantei care a declarat ca “TUNURILE” pe care le-au dat au fost infiintate ilegal", se arata in postarea publicata pe pagina de Facebook PNL Bucuresti

Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri