Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a decis suspendarea din functie a procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal.

”Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis (…) suspendarea din functie a domnului P.C.O., procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal, pe perioada desfasurarii cercetarii disciplinare. Sectia a apreciat ca procedura disciplinara desfasurata la acest moment fata de procuror este de natura sa aduca atingere prestigiului justitiei. Asupra fondului abaterii disciplinare Sectia pentru procurori se va pronunta in eventualitatea exercitarii actiunii disciplinare de catre Inspectia Judiciara”, se arata in comunicatul transmis de Consiliu.

Decizia CSM vine la o zi dupa ce Inspectia Judiciara a demarat cercetarea disciplinara si a cerut suspendarea procurorului Popescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, pe care il acuza de exercitarea functiei cu grava neglijenta pentru ca nu a permis intrarea in locuinta lui Gheorghe Dinca inainte de ora 6:00 dimineata, joia trecuta.

”In motivarea inceperii cercetarii disciplinare, s-a retinut ca procurorul de caz, sesizat cu infractiunea de lipsire de libertate a unei minore si avand, ca atare, obligatia de a lua toate masurile pentru incetarea acestei stari, nu a consimtit la patrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie 2019, in imobilul suspectului unde se presupunea ca se afla victima, ignorand prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constitutia Romaniei, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal”, se arata intr-un comunicat transmis de Inspectia Judiciara.

De asemenea, inspectorii Directiei de inspectie pentru procurori au inaintat Sectiei pentru procurori in materie disciplinara propunerea de suspendare din functie a procurorului pana la finalizarea procedurii disciplinare.

Citeste si:
Cazul Caracal: un procuror, pus sub invinuire
Cazul Caracal: procurorul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
INML: Oasele din padure apartin unei alte fete, nu Alexandrei Macesanu