Lotul olimpic al Romaniei a obtinut o medalie de bronz la a XVII-a editie a Olimpiadei Internationale de Lingvistica, desfasurata in Coreea de Sud (Yongin), in perioada 29 iulie - 2 august.

Reusita ii apartine lui Matei Costin Banu, elev al Colegiului National „Mihai Viteazul” din Ploiesti, distins si in 2017 tot cu medalie de bronz, la Dublin. Ceilalti trei componenti ai echipei sunt Ilinca-Dora Andone (Colegiul National „Tudor Vianu” din Bucuresti), Luiza-Natalia Ionescu (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Eric-Alexandru Morosan (Colegiul National „Mihai Eminescu” din Botosani).

Elevii romani au fost coorodonati si insotiti de Roxana Magdalena Preda (Dinca) si Valentina Cojocaru, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti. Palmaresul inregistrat de tara noastra la Olimpiada Internationala de Lingvistica - de la prima participare (2005) pana in prezent - este compus din unsprezece medalii (doua de aur, trei de argint si sase de bronz), doua premii pentru cele mai bune solutii propuse si patru mentiuni.

In Hall of Fame-ul competitiei, Romania este prezenta cu trei elevi dublu medaliati (Theodor Cucu, Dan Mircea Mirea si Matei Costin Banu) si o echipa (2017).

Citeste si:
eMag investeste si in acest an in pregatirea elevilor pentru olimpiade
Fundatia eMag da startul...

Olimpiada Internationala de Lingvistica este un concurs structurat pe doua niveluri: o proba individuala cu durata a sase ore si o proba pe echipe (trei ore). Subiectele solicita operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logica gramaticala si logica matematica in procesul de intelegere a unor texte in limbi necunoscute, pornind de la premisa ca lingvistica ordoneaza gandirea si regleaza procesul de comunicare explicita prin constructia de structuri care favorizeaza invatarea cu usurinta a oricarei limbi. La editia din acest an au fost prezenti 209 concurenti (53 de echipe) din 36 de tari din toata lumea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Romania adjudeca doua medalii la Olimpiada de Lingvistica