Studentii Universitatii din Bucuresti si cei ai Universitatii Politehnica din Bucuresti au obtinut numeroase premii la International Mathematical Competition for University Students 2019 (IMC 2019), care s-a desfasurat, in perioada 28 iulie - 3 august, la Blagoevgrad, Bulgaria, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul UB, echipa Facultatii de Matematica si Informatica a institutiei de invatamant superior a obtinut trei premii I in cadrul concursului IMC 2019.

Echipa, coordonata de lect. univ. dr. Gabriel Mincu, a fost alcatuita din studentii Robert-Andrei Bara (anul I), Dragos Manea (anul II) si Calin-Daniel Spiridon (anul II).

De asemenea, cei sase studenti care au reprezentat Universitatea Politehnica din Bucuresti la acelasi concurs au obtinut un premiu I, patru premii III si o mentiune de onoare.

Premiul I a fost obtinut de Sebastian Cojocariu student la Facultatea de Automatica si Calculatoare, iar cele patru premii III de Emanuel Necula si Doina Chiroiu-Jitianu, Facultatea de Automatica si Calculatoare; Raluca Ioana Ciobotia de la Facultatea de Inginerie Aerospatiala; Cosmin Barascu, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. Mentiunea de onoare a fost obtinuta de Ionut Petrisor Anghel, Facultatea de Automatica si Calculatoare.

Citeste si:
Romania, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii in iunie
Romania a inregistrat cea mai...

Potrivit unui comunicat publicate pe site-ul UPB, competitia este organizata de University College London si gazduita de American University in Bulgaria.

In fiecare dintre cele doua zile de concurs, studentii au avut de rezolvat cinci probleme pe parcursul a 5 ore.

La competitie au participat 360 de studenti, ce au reprezentat 77 de universitati din 40 de tari din Africa, America de Nord, America de Sud, Asia si Europa.

Citeste si:
Bacsisul se oficializeaza in Romania. Care sunt regulile
Bacsisul devine oficial in...

Sursa foto: Facebook Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Romania a indeplinit un singur obiectiv din Strategia Competitivitatii