Studentii Universitatii din Bucuresti si cei ai Universitatii Politehnica din Bucuresti au obtinut numeroase premii la International Mathematical Competition for University Students 2019 (IMC 2019), care s-a desfasurat, in perioada 28 iulie - 3 august, la Blagoevgrad, Bulgaria, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul UB, echipa Facultatii de Matematica si Informatica a institutiei de invatamant superior a obtinut trei premii I in cadrul concursului IMC 2019.

Echipa, coordonata de lect. univ. dr. Gabriel Mincu, a fost alcatuita din studentii Robert-Andrei Bara (anul I), Dragos Manea (anul II) si Calin-Daniel Spiridon (anul II).

De asemenea, cei sase studenti care au reprezentat Universitatea Politehnica din Bucuresti la acelasi concurs au obtinut un premiu I, patru premii III si o mentiune de onoare.

Premiul I a fost obtinut de Sebastian Cojocariu student la Facultatea de Automatica si Calculatoare, iar cele patru premii III de Emanuel Necula si Doina Chiroiu-Jitianu, Facultatea de Automatica si Calculatoare; Raluca Ioana Ciobotia de la Facultatea de Inginerie Aerospatiala; Cosmin Barascu, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. Mentiunea de onoare a fost obtinuta de Ionut Petrisor Anghel, Facultatea de Automatica si Calculatoare.

Potrivit unui comunicat publicate pe site-ul UPB, competitia este organizata de University College London si gazduita de American University in Bulgaria.

In fiecare dintre cele doua zile de concurs, studentii au avut de rezolvat cinci probleme pe parcursul a 5 ore.

La competitie au participat 360 de studenti, ce au reprezentat 77 de universitati din 40 de tari din Africa, America de Nord, America de Sud, Asia si Europa.

Sursa foto: Facebook Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri