Traficul rutier va fi restrictionat sambata in mai multe zone din centrul Capitalei, in contextul protestului anuntat a se desfasura in Piata Victoriei, la un an de la manifestatia antiguvernamentala din 10 august, scrie Agerpres.

Avand in vedere ca organizatorii protestului au comunicat faptul ca incepand cu ora 14,00 pana la ora 22,15 va avea loc o adunare publica in Piata Victoriei, iar intre orele 17,00 - 21,00 o alta manifestatie in Piata Revolutiei, Brigada Rutiera a Capitalei a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca pentru buna desfasurare a manifestatiilor va dispune masuri specifice pentru restrictionarea temporara a traficului rutier.

Astfel, potrivit sursei citate, incepand cu ora 14,30, in functie de sosirea participantilor, se va restrictiona traficul rutier pe sos. Kiseleff, intre str. Arh. Ion Mincu si Piata Victoriei, iar circulatia va fi permisa pe str. Arh. Ion Mincu.

Incepand cu ora 14,30, circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata, prin asigurarea traficului rutier pe o banda, respectiv doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului Romaniei, intre bd. Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv bd. Lascar Catargiu, iar pe str. Paris se va circula cu viraj dreapta catre Statuia Aviatorilor, fara a fi permis accesul in Piata Victoriei, dinspre str. Berzei si bd. Ion Mihalache.

Intre orele 17,00 - 22,15, se va restrictiona traficul rutier in Piata Victoriei, pana la ocuparea perimetrului delimitat de: prelungirea bd. Aviatorilor, sos. Kiseleff, bd. Ion Mihalache, str. Buzesti, Calea Victoriei, intersectia bd. Lascar Catargiu si bd. Iancu de Hunedoara, cu pastrarea unei zone de protectie in care traficul rutier si pietonal va fi restrictionat, dupa cum urmeaza:

Citeste si:
China analizeaza interzicerea masinilor pe benzina in anumite regiuni
China analizeaza interzicerea...

* pe str. Paris, segmentul cuprins intre bd. Aviatorilor si str. Duiliu Zamfirescu;
* pe str. Duiliu Zamfirescu, segmentul cuprins intre str. Paris si str. Louis Blanc;
* pe str. Louis Blanc, segmentul cuprins intre str. Paris si bd. Iancu de Hunedoara;
* breteaua Iancu de Hunedoara, de la intrarea in pasaj pana la Piata Victoriei;
* trotuarul si banda I de circulatie de pe bd. Aviatorilor, sensul de mers dinspre Piata Romana catre Statuia Aviatorilor, segmentul din fata Guvernului Romaniei.

Ca rute alternative se recomanda:

* bd. Ion Mihalache - bd. Maresal Averescu - bd. Marasti - Piata Montreal - sos. Bucuresti-Ploiesti;
* bd. Aviatorilor - bd. Beijing - str. Nicolae Caramfil - bd. Aerogarii - sos. Bucuresti-Ploiesti.

In functie de evolutia situatiei operative si de numarul participantilor, Brigada Rutiera va comunica si alte restrictii ale traficul de pe alte artere care converg spre Piata Victoriei, precizeaza sursa citata.

Citeste si:
Cati alegatori s-au inregistrat pentru votul in strainatate
Cati alegatori s-au...

Brigada Rutiera le solicita conducatorilor de autovehicule sa opreasca ori sa stationeze doar in locurile special amenajate, sa isi pastreze calmul in cazul in care se afla in zone aglomerate, sa respecte semnalele si recomandarile politistilor rutieri care se afla in punctele de deviere si sa foloseasca autovehiculele personale cat mai putin pentru a evita blocajele de trafic si sa opteze pentru mijloacele de transport in comun.

Pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare, sa traverseze strada prin locurile special amenajate, dupa o temeinica asigurare, la culoarea verde a semaforului electric si sa nu se deplaseze ori sa stationeze pe partea carosabila.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
24.000 de persoane la proteste. Manifestatia se incheie fara incidente