Doisprezece turisti care se aflau in vagonul situat in spatele locomotivei trenului Mocanita, deraiat, sambata, in timpul unei curse obisnuite, au fost transportati pentru ingrijiri medicale la cel mai apropiat spital, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al ISU Maramures, Oana Alexa Gonczi.

"Cei 12 turisti care se aflau in vagonul din spatele locomotivei deraiate, care au suferit rani usoare, escoriatii sau atac de panica, au fost preluati de echipajele SMURD si Ambulanta Maramures, fiind transportati la centrul de primiri urgente al spitalului orasenesc din Viseu de Sus. Starea de sanatate a pacientilor este stabila, acestia beneficiaza de ingrijiri medicale", a spus Oana Alexa Gonczi.

La interventie au participat trei echipaje SMURD, trei echipaje de la Ambulanta, patru voluntari ai Serviciului Judetean Salvamont Maramures si jandarmi montani.

Un reprezentat al Companiei Cailor Ferate Forestiere (CFF), care exploateaza trenul Mocanita, a precizat pentru AGERPRES ca in cel mai scurt timp va fi demarata o ancheta interna pentru a descoperi cauzele producerii incidentului feroviar.

In momentul in care a deraiat locomotiva, in vagoanele trenului Mocanita se aflau aproape 200 de turisti romani.

Citeste si:
Aproximativ 230 romani au fost transferati de pe insula Samothraki
Aproximativ 230 romani au...

Ca prima masura, administratia CFF a suspendat temporar cursele turistice cu Mocanita.

Sursa foto: Digi24.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Autorizatia de constructie pentru trenul pana la Otopeni a fost emisa