Giurgiu: Parfumuri in valoare de 2,4 milioane de euro, ascunse intr-un camion care transporta servetele, confiscate la frontiera

Aproximativ 40.000 de flacoane cu parfum, in valoare de 2,4 milioane de euro, ascunse intr-un camion ce transporta servetele din Turcia catre Romania, au fost confiscate de politistii de frontiera giurgiuveni, scrie Agerpres.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, la volanul unui autocamion inmatriculat in Romania, un cetatean turc in varsta de 50 de ani, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, servetele din Turcia pentru o firma din Romania. Procedand la verificarea mijlocului de transport, politistii de frontiera au observat ca snurul de siguranta al semiremorcii este sectionat si relipit, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfa. In urma controlului amanuntit, politistii de frontiera au descoperit, ascunse in spatele unui rand de cutii de servetele, zeci de bax-uri ce contineau cantitatea totala de 39.518 flacoane cu parfum, ce purtau insemnele unor marci cunoscute, susceptibile a fi contrafacute", se arata intr-un comunicat de presa emis duminica de ITPF Giurgiu.

La cercetari, soferul turc a declarat ca a fost angajat de un conational sa transporte in Romania camionul incarcat cu servetele si nu avea cunostinta despre faptul ca in camion se afla si parfumuri.

In cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de "punere in circulatie fara drept a unui produs purtand o marca identica sau similara cu marca inregistrata pentru produse identice sau similare", fapta prevazuta si pedepsita de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificarile si completarile ulterioare si "folosirea de acte nereale", fapta prevazuta si pedepsita de art. 272 din Legea 86/2006.

De asemenea, intreaga cantitate de parfumuri, in valoare estimata de 2.469.875 euro daca ar fi fost comercializata ca produs de marca, a fost predata Biroului Vamal Giurgiu.

Citeste si:
Guvernul vrea să aprobe o măsură de revizuire a regimului fiscal al...
Guvernul urmează să aprobe o...

Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri