Aproximativ 40.000 de flacoane cu parfum, in valoare de 2,4 milioane de euro, ascunse intr-un camion ce transporta servetele din Turcia catre Romania, au fost confiscate de politistii de frontiera giurgiuveni, scrie Agerpres.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, la volanul unui autocamion inmatriculat in Romania, un cetatean turc in varsta de 50 de ani, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, servetele din Turcia pentru o firma din Romania. Procedand la verificarea mijlocului de transport, politistii de frontiera au observat ca snurul de siguranta al semiremorcii este sectionat si relipit, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfa. In urma controlului amanuntit, politistii de frontiera au descoperit, ascunse in spatele unui rand de cutii de servetele, zeci de bax-uri ce contineau cantitatea totala de 39.518 flacoane cu parfum, ce purtau insemnele unor marci cunoscute, susceptibile a fi contrafacute", se arata intr-un comunicat de presa emis duminica de ITPF Giurgiu.

La cercetari, soferul turc a declarat ca a fost angajat de un conational sa transporte in Romania camionul incarcat cu servetele si nu avea cunostinta despre faptul ca in camion se afla si parfumuri.

In cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de "punere in circulatie fara drept a unui produs purtand o marca identica sau similara cu marca inregistrata pentru produse identice sau similare", fapta prevazuta si pedepsita de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificarile si completarile ulterioare si "folosirea de acte nereale", fapta prevazuta si pedepsita de art. 272 din Legea 86/2006.

De asemenea, intreaga cantitate de parfumuri, in valoare estimata de 2.469.875 euro daca ar fi fost comercializata ca produs de marca, a fost predata Biroului Vamal Giurgiu.

Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri