Ministerul Educatiei vrea sa elimine corectarea incrucisata intre judete a lucrarilor de la Bacalaureat 2020, scrie edupedu.ro. Procedura de la BAC, din 2015 pana acum, a fost de trimitere a tezelor la corectare in alt judet decat cel in care au sustinut elevii examenul, pentru a micsora sansele de frauda

Proiectul de Ordin privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat national 2020, obtinut de Edupedu.ro, si care va intra miercuri in dezbaterea partenerilor de dialog social ai Ministerului Educatiei, nu mai contine urmatorul articol, prezent in ordinele de pana acum: “Profesorii evaluatori dintr-un judet/municipiul Bucuresti nu evalueaza lucrari ale candidatilor din propriul judet/municipiu”.

Edupedu.ro a scris si in iunie 2019 ca lucrarile elevilor din Bucuresti de la examenele de Evaluare Nationala 2019 au fost corectate pentru prima data tot in Capitala si nu incurcisat in alte judete.

O alta schimbare pe care Ministerul Educatiei vrea sa o faca la Bacalaureatul 2020 este introducerea la corectare a profesorilor care nu au urmat anterior un training pentru evaluarea lucrarilor de examen.

Citeste si:
Ce nume ia PSD in calcul pentru Ministerul Educatiei
Ce nume ia PSD in calcul...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
CEx PSD: Cine va prelua mandatul la Ministerul de Interne si Educatie