DIICOT a anuntat sambata ca nu s-a putut evidentia niciun profil ADN in probele ridicate din padurea de langa locuinta lui Gheorghe Dinca, ramasite despre care suspectul declarase ca ar fi ale Luizei Melencu. Ramasitele sunt mult prea calcinate pentru a putea fi identificata clar o victima. Astfel, testele ADN nu s-au soldat cu niciun rezultat. Vestea ii incurca destul de mult pe anchetatori, scrie Digi24.ro.

Comunicat DIICOT: Biroul de Informare si Relatii Publice din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

In dimineata zilei de 17.08.2019, Institutul National de Medicina Legala ”Mina Minovici” a inaintat Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism constatarile preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit carora:

- au fost expertizate de catre Institutul National de Medicina Legala o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetarii la fata locului efectuata la zona de ziliera de padure, respectiv fragmente osoase de natura umana.

- avand in vedere starea de calcinare excesiva a acestora, ca urmare a actiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidentia niciun profil ADN.

Citeste si:
Cazul de la Caracal: Nu excludem ca Luiza Melencu sa fie in viata
Cazul de la Caracal: Nu...

Precizam ca prin adresa emisa astazi, procurorii DIICOT-Structura Centrala au reiterat Institutului National de Medicina Legala ”Mina Minovici”, dispozitia de efectuare in continuare, in regim de urgenta, a expertizei genetice judiciare asupra intregului material probator, inclusiv asupra dintilor si a altor mijloace materiale de proba gasite cu ocazia cercetarii la fata locului.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism va continua sa informeze opinia publica, cu celeritate, de indata ce vom primi noi informatii de la Institutul National de Medicina Legala ”Mina Minovici”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cazul Caracal: cine sunt primii politisti care vor fi pusi sub acuzare