Alpinistul a carui disparitie a fost anuntata sambata dimineata la 112 a fost gasit mort in zona Varfului Negoiu, au anuntat reprezentantii salvamont Sibiu. Potrivit acestora, este vorba de celebrul Torok Zsolt, care a dobarat mai multe recorduri in alpinismul romanesc si mondial.

Alpinistul roman in varsta de 45 de ani, a carui disparitie a fost anuntata sambata dimineata de sotia acestuia, a fost gasit mort. „Din pacate a fost gasit decedat. A cazut printre stanci in zona Varfului Negoiu”, au precizat, pentru Mediafax, reprezentantii Salvamont Sibiu.

Cautarile au inceput imediat dupa anuntarea disparitiei si in actiune au fost implicati salvamontisti si jandarmi din judetele Sibiu si Arges, dar si un elicopter al MAI. Potrivit salvamontistilor, barbatul gasit mort este Torok Zsolt, unul dintre cei mai cunoscuti alpinisti din Romania.

In 2016, Torok Zsolt a urcat cinci varfuri in Himalaya, iar in trei dintre ascensiuni i-a fost alaturi Vlad Capusan. Cei doi au realizat in 2016 in Himalaya doua premiere nationale si o premiera mondiala, in acest caz fiind primii oameni care au ajuns pe Peak 5 din regiunea Makalu, un munte inalt de 6.421 de metri, care nu a mai fost urcat de nimeni pana in acel moment, in conditiile in care varful a fost deschis ascensiunii in 2003.

Citeste materialul integral pe Hotnews.ro.

Sursa foto: Facebook / Torok Zsolt

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri