Sindicalistii Sanitas de la Spitalul de Neuropsihiatrie si Masuri pentru Siguranta Sapoca sustin ca personalul medico-auxiliar din unitatea medicala este insuficient si este "inadmisibil" ca, in weekend, o asistenta, un instructor si o infirmiera sa ramana sa supravegheze 70 de pacienti cu probleme psihice.

"Este inadmisibil ca in weekend o asistenta, un instructor si o infirmiera sa ramana sa supravegheze 70 de pacienti cu probleme psihice si in cod penal. Nimeni nu s-a gandit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l-a sesizat de fiecare data in intalnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului si memoriile catre minister. A trebuit sa moara oameni pentru a fi crezuti", au scris, duminica, pe pagina de Facebook, reprezentantii Sanitas Sapoca, conform Agerpres.ro.

De asemenea, sindicalistii precizeaza ca sporul de periculozitate de 75% pe care l-au avut angajatii s-a diminuat la 50%, pe motiv ca "nu sunt bani".

"Conducerea sindicatului Sanitas Sapoca este alaturi de colegii care au fost de serviciu in noaptea in care si au pierdut viata pacientii din spitalul nostru, alaturi de familiile indurerate! Lupta sindicala prioritara pentru noi a fost continua pentru deblocarea posturilor, deoarece numarul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discutii intense cu conducerea spitalului, memorii catre Ministerul Sanatatii si nimeni nu a luat nicio masura", afirma sindicalistii de la Spitalul din Sapoca.

Un pacient alcoolic de la Spitalul de Neuropsihiatrie si Masuri pentru Siguranta Sapoca, judetul Buzau, a omorat, in noaptea de sambata spre duminica, patru pacienti si a ranit alti noua cu un stativ de perfuzie

Ministerul Sanatati a transmis duminica, intr-un comunicat de presa, ca in pavilionul in care s-a intamplat tragedia se aflau un medic si sapte asistenti, trei infirmiere si doi muncitori pentru supraveghere bolnavi psihic periculosi.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri