Organizatorii festivalului de muzica Untold, ce se tine anual in Parcul Central din Cluj, anunta ca lucrarile de reamenajare a parcului sunt finalizate in proportie de 90%. Investitia se ridica la peste 1 milion de lei.

“Organizatorii Untold si-au respectat promisiunea facuta comunitatii si, cu toate ca lucrarile urmau sa fie finalizate doar la finele lunii august, acestea au fost realizate intr-un timp mai scurt, Parcul Central reluandu-si deja activitatea, cu un aspect nou”, se arata intr-o informare Untold.

Pe langa lucrarile de reamenajare a Parcului Central, pe o suprafata de 10.000 mp, necesare in urma folosirii parcului in cele 4 zile de festival, organizatorii Untold au decis sa faca si o extra-investitie in infrumusetarea a altor peste 50.000 mp din parc, suprafata folosita, an de an, de intreaga comunitate. Aceste lucrari au fost schimbarea unor portiuni de gazon, suprainsamantare, toaletare vegetatie si pana la amenajari peisagistice.

In plus, festivalul Untold a contribuit la infrumusetarea parcului si prin decoratiuni sau mobilier urban, cum ar fi decorarea Foisorului, amplasarea unor elemente decorative care imprejmuiesc fantana din fata Cazinoului si a mobilierului multifunctional realizat in parteneriat cu Engie, care este folosit de clujeni atat ca spatiu de relaxare, cat si ca locatie de incarcat dispozitive electronice.

Untold a avut loc in acest intre 5 si 8 august. Peste 372.000 de festivalieri au participat in cele 4 zile de concerte. La o prima estimare, din cei peste 370.000 de participanti, cei 300.000 veniti din afara Clujului au cheltuit fiecare in medie, in cele 4 zile, cel putin 150 euro, pe cazare, transport, restaurante, terase, cumparaturi, vizite la muzee etc. La un calcul simplu, acest lucru inseamna o infuzie de capital in comunitatea clujeana de peste 45 milioane euro. Acesti bani se vor regasi apoi in impozite si taxe locale, dar si in incasari pentru business-urile locale sau pentru oamenii care au profitat de numarul mare de turisti prezenti, punandu-si apartamentele sau casele la inchiriat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri