Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri, o noua informare de canicula, valabila pe durata urmatoarelor trei zile, la nivelul intregii tari.

Potrivit meteorologilor, in zilele de 23, 24 si 25 august, disconfortul termic va fi ridicat, iar local in regiunile vestice, sudice si sud-estice indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 32 si 34 de grade, mai ridicate, spre 35 - 36 de grade local in Oltenia si Muntenia si izolat in Banat si Crisana, unde si noptile vor fi tropicale, cu temperaturi minime cuprinse in general intre 19 si 22 de grade.

La nivelul Capitalei, in intervalul 23-25 august, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi in cursul dupa-amiezelor pragul critic de 80 de unitati, in special in centrul orasului. Temperaturile maxime vor atinge in general 34 - 35 de grade, iar cele minime 18 - 20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat.

ANM precizeaza ca, in special in dupa-amiaza si seara de duminica (25 august), temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata in zonele montane.

Citeste si:
Vreme va fi calduroasa in aceasta saptamana, apoi urmeaza racirea
Vreme va fi calduroasa in...

Sursa foto: Anna Nahabed / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Temperaturi medii diurne intre 11 si 26 de grade, saptamana viitoare