Maximul amenzii aplicate persoanelor care alerteaza in mod fals echipajele de interventie in situatii de urgenta va fi crescut de 5 ori, de la 1.000 de lei la 5.000 de lei, printr-un act normativ privind imbunatatirea modului de preluare si gestionare a informatiilor de localizare asociate apelurilor prin 112, care va fi aprobat in sedinta de Guvern, a declarat prim-ministrul Viorica Dancila.

"Dupa tragedia de la Caracal, am cerut o analiza ampla a legislatiei pentru a veni rapid cu modificari necesare, astfel incat sa recladim increderea cetatenilor in institutii. Am identificat un pachet amplu de masuri pe care le punem treptat in practica, atat pentru a imbunatati modul de actiune in situatii de urgenta, cat si pentru descurajarea criminalitatii. Aprobam astazi un act normativ prin care asiguram un raspuns cat mai prompt la urgentele cetatenilor, prin imbunatatirea modului de preluare si gestionare a informatiilor de localizare asociate apelurilor prin 112. Astfel, cream cadrul legal pentru o implementare rapida a sistemului de tip AML, care va permite localizarea mult mai precisa a celor care apeleaza Serviciul National Unic pentru Apeluri de Urgenta. Tot pentru o mai buna localizare a persoanei care solicita ajutor, este necesara identificarea apelantului prin asocierea numarului de telefon cu datele celui care foloseste numarul pe care apeleaza", a declarat Viorica Dancila, marti, la inceputul sedintei de Guvern.

Premierul a adaugat ca vor fi inasprite si sanctiunile in cazul apelurilor false la 112.

"Totodata, este nevoie si de o inasprire a sanctiunilor aplicate pentru cei care apeleaza in mod abuziv serviciul 112. Astfel de atitudini, care genereaza costuri inutile si, mai grav, pun in pericol vietile celor care au cu adevarat nevoie de ajutor, trebuie puternic descurajate.Vom majora cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate persoanelor care alerteaza in mod fals echipajele de interventie in situatii de urgenta. Maximul amenzii va fi crescut de 5 ori, de la 1.000 de lei la 5.000 de lei ", a declarat Dancila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri