Elevii care au finalizat examenele nationale cu media generala 10 vor primi pana la 3.000 de lei de la stat

Cei 459 de absolventi de gimnaziu care au incheiat cu media 10 Evaluarea Nationala a elevilor de clasa a VIII-a si cei 235 de liceeni care au obtinut media 10 la examenul national de Bacalaureat 2019 (inclusiv sesiunea speciala si Bacalaureatul bilingv) vor beneficia de stimulente financiare, in semn de apreciere a acestor rezultate.

Potrivi t unei hotararii adoptate in sedinta de Guvern, fiecare elev cu media 10 la Evaluarea Nationala VIII va primi 1.000 de lei, in timp ce fiecare absolvent de liceu cu media generala 10 la examenul de Bacalaureat va primi 3.000 de lei, informeaza Ministerul Educatiei.

Lista nominala a beneficiarilor si modalitatea de acordare a sumelor urmeaza a fi aprobate prin ordin al ministrului Educatiei Nationale.

Sustinerea copiilor si tinerilor capabili de performante scolare inalte este un obiectiv al politicilor educationale promovate de Guvern in acord cu Programul de guvernare, document care prevede, in Capitolul Politici in domeniul educatiei, masuri pentru dezvoltarea si implementarea programelor de stimulare a performantei adresate elevilor cu potential deosebit.

Citeste si:
Showtime revine cu o serie limitată "Dexter" de 10 episoade
Showtime revine cu o serie...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri