Profesorii care au luat note sub 5 la titularizare si cei care au parasit examenul vara aceasta pot intra in sistemul de educatie pentru alte concursuri, precum suplinirea sau ocuparea unui post direct la scoala daca exista vreun post vacant. Astfel, masura potrivit careia cei care au primit note sub 5 nu pot fi suplinitori, anuntata de Ministerul Eductiei in urma cu o luna, nu mai este valabila.

Oficialii de la Ministerul Educatiei au trimis o nota, zilele trecute, catre inspectoratele scolare, prin care arata ca oricine poate participa la concurs in conditiile in care sunt indeplinite conditiile cerute de metodologie.

"N-ai voie sa ingradesti dreptul unei persoane de a participa la un alt concurs. E dreptul fiecaruia de a participa la orice concurs doreste. Participarea la un concurs poate fi ingradita de o instanta", a declarat, pentru HotNews.ro, Florian Lixandru, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, cel care a aprobat nota trimisa in teritoriu.

Pe 25 iulie 2019, fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu declara ca profesorii care au primit sub nota 5 la proba scrisa de la titularizare nu vor mai fi primiti ca suplinitori, si la fel si 3.960 de profesori care s-au retras din examenul de titularizare. Andronescu spunea atunci ca o astfel de masura ar putea creste calitatea predarii in invatamantul preunivesitar, dupa model universitar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri