Orasul romanesc care interzice plasticul la concerte si evenimente publice

Autoritatile din Brasov au votat ieri interzicerea farfuriilor, paharelor si a tacamurilor de plastic la evenimentele organizate pe domeniul public. Incepand cu 1 octombrie va fi folosita vesela din materiale biodegradabile si compostabile, iar primarul recomanda farfuriile din tarate.

Conform unui proiect de hotarare pentru modificarea HCL nr. 201/2006, privind aprobarea procedurii de utilizare temporara a locurilor publice aparţinand domeniului public al Municipiului Braşov, incepand cu data de 1 octombrie, in cadrul evenimentelor cum ar fi targuri, festivaluri, concerte etc. se va utiliza vesela (farfurii, tacamuri, pahare, etc.) din materiale biodegradabile si compostabile, certificate conform EN/3432.

In cazul nerespectarii conditiilor mentionate, organizatorul evenimentului nu va mai avea posibilitatea de a mai organiza sau participa la alte evenimente ce se vor desfasura pe raza Municipiului Brasov, scrie Green-Report.

,,Dupa fiecare eveniment care are loc pe domeniul public care presupune si consumul de alimente sau bauturi, zona respectiva ramane plina de recipiente, farfurii, pahare sau furculite de plastic, ceea ce ne creeaza in primul rand o mare problema de mediu, mai ales ca nu toata lumea arunca aceste recipiente la gunoi, si de foarte multe ori ajung pe zona verde sau in padurile din jur. Avand in vedere ca din anul 2021 vor fi interzise in Uniunea Europeana aceste produse, dar si ca urmare a discutiilor pe care le-am avut cu o parte dintre comerciantii din zona HORECA, am luat decizia de a propune Consiliului Local, in sedinta din aceasta luna, ca, in cazul evenimentelor organizate pe domeniul public sa aplicam aceasta directiva europeana, inca de anul acesta”, spunea primarul George Scripcaru pe 23 august.

„Nu este normal sa discutam despre masurile de colectare selectiva a deseurilor, pe care trebuie sa le respecte cetatenii, si, in acelasi timp, sa le permitem comerciantilor care utilizeaza domeniul public sa umple orasul cu aceste tacamuri si recipiente de unica folosinta, mai ales ca exista alternative mult mai prietenoase cu mediul, cum ar fi, de exemplu, farfuriile din tarate“, a mai transmis acesta.

Citeste si:
Alegeri locale 2020: Cu buletinul la cârciumă: 100 de brașoveni nu...
Alegeri locale 2020: Cu...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Vineri, 30 august, propunerea a fost dezbatuta in sedinta Consiliului Local si a fost adoptata in unanimitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri