Directorii companiilor aflate in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti, condusa de Gabrielei Firea, isi impart contracte din bugetul Capitalei, iar sute de mii de euro merg catre firmele proprii si companii detinute prin interpusi, scrie Recorder.

Ioan Cristescu e director la Muzeul National al Literaturii Romane si in acelasi timp patron al firmei World Media Graph SRL, unde detine 90% din actiuni. In ultimul an, firma sa a primit, prin atribuire directa, contracte in valoare de peste 456.249 de lei (aproximativ 100.000 de euro) de la Casa Artelor Dinu Lipatti si de la Teatrul Dramaturgilor, ambele institutii aflandu-se in subordinea Primariei Capitalei, ca si Muzeul condus de Cristescu. In schimbul banilor, World Media Graph a oferit servicii de tiparire pentru afise, pliante si calendare, tricouri si pungi personalizate, agende din piele, servicii de grafica pentru Ziua Indragostitilor, conform publicatiei citate.

Casa Artelor Dinu Lipatti este condusa de Alice Barb (sotia actorului George Ivascu, pe care Gabriela Firea l-a sustinut pentru functia de ministru al Culturii), iar Teatrul Dramaturgilor il are la conducerea pe actorul Marius Bodochi (devenit cetatean de onoare al Capitalei la propunerea Gabrielei Firea). Bodochi este si foarte bun prieten cu Ioan Cristescu, care organizeaza evenimente in cinstea lui la Muzeul Literaturii.

In septembrie 2018, Ioan Cristescu, Alice Barb si Marius Bodochi au aparut intr-o scrisoare de sustinerea a primarului Gabriela Firea, aflata, la acel moment, in plin conflict cu Liviu Dragnea.

In ultimii doi ani, institutia pe care o conduce Cristescu a atribuit, fara licitatie, contracte in valoare de 1.989.241 de lei (peste 400.000 de euro) unei firme cu un singur angajat, fara niciun fel de experienta in domeniu: Carpatia Print Event SRL. In trecut, Cristescu a detinut doua firme cu nume similar (Carpatia SRL si Carpatia Trading SRL), scrie Recorder.

Din 2017, Carpatia Print Event a devenit abonata la contracte din bugetul Capitalei, acordate nu doar de Muzeul Literaturii, ci si de Casa Artelor Dinu Lipatti si de Teatrul Dramaturgilor, institutii conduse de prieteni ai lui Ioan Cristescu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri