Probele scrise/testele de citire din cadrul evaluarilor nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a se vor desfasura in anul scolar 2019-2020, in intervalul 11 - 28 mai 2020.

Astfel, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc in perioada 11 - 14 mai. Probele scrise la Limba romana si Limba materna sunt programate in 11 mai, fiind urmate a doua zi (12 mai) de testele de citire la cele doua discipline. Proba de Matematica este prevazuta pentru data de 13 mai, in timp ce proba de Limba romana (scris si citit) pentru elevii din randul minoritatilor nationale se va desfasura in data de 14 mai.

Evaluarea competentelor fundamentale dobandite in ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are urmatorul calendar: Limba romana (19 mai), Matematica (20 mai) si Limba materna (21 mai).

Elevii claselor a VI-a vor sustine evaluarea competentelor fundamentale dobandite in ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) in zilele de 27 mai (Limba si comunicare) si 28 mai (Matematica si stiintele naturii).

Conform Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulteiroare, rezultatele EN II si EN VI au ca scop elaborarea planurilor individualizate de invatare ale elevilor si preorientarea scolara, iar rezultatele EN IV sunt utilizate si pentru diagnoza de sistem, la nivelul acestui tip de invatamant (ciclul primar). Precizam ca rezultatele evaluarilor nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a se comunica doar parintilor acestora.

Primăria Sectorului 3 va...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri