Cheltuielile cu sanatatea in Romania - cele mai mici din UE

Cheltuielile cu sanatatea in Romania au fost echivalente cu 4,99% din Produsul Intern Brut in anul 2016. Este vorba despre cel mai mic procent inregistrat in randul statelor membre ale Uniunii Europene, in conditiile in care media la nivelul UE este de 10% din PIB, arata datele publicate miercuri de Eurostat.

In ceea ce priveste acest indicator, Franta este campioana in Uniunea Europeana, cu 11,5% din PIB alocat sanatatii, urmata de Germania (11,1% din PIB) si Suedia (11%).

La polul opus, in 12 state membre UE, cheltuielile cu sanatatea sunt echivalente cu mai putin de 7,5% din PIB. Imediat deasupra Romaniei se situeaza Luxemburg, unde doar 5,47% din PIB este alocat sanatatii, insa Eurostat subliniaza ca acest lucru se datoreaza faptului ca Produsul Intern Brut in cazul Luxemburgului are un nivel ridicat.

Comparativ, in Bulgaria, cheltuielile cu sanatatea sunt echivalente cu 8,23% din PIB, in Ungaria cu 7,13% din PIB, iar in Polonia cu 6,52% din PIB.

Potrivit datelor Eurostat, procentul din PIB alocat sanatatii a crescut usor in Romania, de la 4,94% in 2015 pana la 4,99% in 2016, pentru ca in 2017 sa ajunga la 5,16%

Citeste si:
Câte persoane s-au vaccinat în etapa I a campaniei
Câte persoane s-au vaccinat...

Sursa foto: Eurostat

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri