Regulile oficiale stabilite pentru Bacalaureatul din vara anului 2020 si publicate in Monitorul Oficial sunt marcate de 2 schimbari majore, esentiale pentru corectitudinea notelor obtinute in final de elevi: Ministerul Educatiei desfiinteaza oficial corectarea incrucisata intre judete a lucrarilor realizate de elevi la Bacalaureat – procedura introdusa in 2015 de Sorin Cimpeanu pentru reducerea fraudelor si a acuzatiilor de mita pentru corectura. Si acelasi Minister elimina obligativitatea ca profesorii care evalueaza lucrarile si pun notele la BAC 2020 sa fi fost formati inainte, ca evaluatori, scrie edupedu.ro.

Din 2015 si pana acum, pentru ca fraudele la corectare sa fie reduse, lucrarile elevilor de la Bacalaureat erau corectate si notate in alt judet decat cel in care absolventii de liceu sustineau examenele.

Eliminarea celor doua conditii de corectitudine a examenului este realizata pentru Bacalaureatul din vara lui 2020, an cu doua randuri de alegeri: locale si parlamentare.

Ordinul privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat national 2020 care vine cu modificarile acestea a fost publicat ieri seara in Monitorul Oficial, sub semnatura ministrului interimar al Educatiei, Daniel Breaz. Edupedu.ro a comparat, articol cu articol, ordinul publicat ieri in Monitor cu ordinul de anul trecut.

Citeste materialul integral pe edupedu.ro.

Citeste si:
Mai putin de jumatate dintre profesori au luat peste 7 la titularizare
Rezultate slabe la...

Sursa foto: arrowsmith2 / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Definitivat 2019: Aproximativ 1.500 de dascali NU au promovat examenul