Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta prin care termenul limita pentru inregistrarea cetatenilor romani cu drept de vot in strainatate in Registrul electoral, pentru alegerile prezidentiale, va fi extins pana la 15 septembrie, scrie Agerpres.

"Vom adopta masuri pentru a asigura cetatenilor romani din Diaspora dreptul la vot si o mai buna organizare a alegerilor care vor avea loc in aceasta toamna. Modificam termenului limita pentru inregistrarea cetatenilor romani cu drept de vot in strainatate ca alegatori prin corespondenta, respectiv ca alegator la o sectie de votare organizata in strainatate. Acest termen va fi extins pana la 15 septembrie, pentru a da posibilitatea cat mai multor romani din afara granitelor tarii sa se inscrie in Registrul electoral pentru alegerile prezidentiale din acest an", a spus Dancila la inceputul sedintei de Guvern.

Ea a adaugat ca, pentru o buna organizare a scrutinului din aceasta toamna, ordonanta de urgenta care va fi adoptata pe acest subiect include si masuri privind desemnarea presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare din strainatate, atributiile acestora si asigurarea cadrului legal pentru plata tuturor indemnizatiilor membrilor birourilor de votare.

Sursa foto: Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
AEP a aprobat inca 270 de sectii de votare in strainatate