Durata calatoriei cu trenul de la Bucuresti la Suceava (447 km) se va reduce la 5 ore si 30 de minute, pentru trenurile de calatori, dupa multi ani in care restrictiile de viteza au prelungit durata acestei calatorii pana la 6 ore si jumatate, informeaza CFR SA, printr-un comunicat remis, marti, Agerpres.

"Personalul feroviar al CFR SA a ridicat pana in prezent peste 90% din numarul total al restrictiilor de viteza existente pe Magistrala Bucuresti - Suceava, iar pana la sfarsitul lunii acestea vor fi eliminate in totalitate. Mentionam faptul ca restrictiile de viteza au fost ridicate prin efortul depus de angajati specializati din cadrul regionalelor Bucuresti, Brasov, Iasi si Constanta, care au finalizat deja lucrarile de reparatii, la aceasta ora fiind in desfasurare lucrarile pentru ridicarea ultimelor restrictii de viteza de pe raza Regionalei CF Galati. Precizam totodata ca, in masura eliminarii ultimelor limitari de viteza, se analizeaza si posibilitatea reducerii timpilor de circulatie la 5 ore", se mentioneaza in comunicat.

Totodata, CFR SA analizeaza modificarea timpilor de mers si pe alte magistrale feroviare.

"Reducerea duratei de calatorie intre Bucuresti si Suceava este unul dintre obiectivele propuse si atinse pentru noul Mers de Tren, insa ridicarea restrictiilor de viteza si pe celelalte regionale ne va permite sa luam in calcul noi timpi de circulatie si pe alte rute feroviare de interes atat pentru calatori, dar si pentru operatorii de transport de marfa,", a declarat Constantin Axinia, director general al CFR SA.

Citeste si:
Ninsoarea anuleaza 23 de trenuri spre Galati, Constanta si Bucuresti
Ninsoarea anuleaza 23 de...

Sursa foto: Andrei Marian | Facebook CFR Calatori

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
CFR Calatori a anulat 73 de trenuri