Tanarul din Gorj lovit de un glont provenit de la un poligon aflat la o distanta de aproximativ 2 kilometri si jumatate, unde se antrenau 100 de jandarmi, vrea sa ceara despagubiri pentru trauma suferita, potrivit Digi24. Tanarul, care este spitalizat la Craiova, spune ca putea sa fie mort.

Constantin Vochitoiu se afla in curtea bisericii din satul Macesu, aflata la o distanta de aproximativ doi kilometri jumatate de poligonul din Targu-Carbunesti, in momentul cand a fost lovit de glont.

Tanarul de 22 de ani s-a prabusit sub privirile a doi prieteni.

"Dintr-o data, m-am trezit pe spate. N-am stiut, n-am realizat nimic. Prima oara, cand am ajuns la spitalul de la Targu-Carbunesti, mi-au zis ca am un glont in cap", a declarat Constantin Vochitoiu, tanarul ranit.

Tanarul vrea sa dea in judecata Jandarmeria Gorj pentru a cere daune: "Sa ies din spital si la urma o sa mergem mai departe". Intrebat daca va cere despagubiri, el a raspuns: "Da. De ce nu? Puteam sa fiu mort".

Citeste si:
Petrom, descoperire ce poate asigura gazele pentru 500.000 de locuinte
OMV Petrom, descoperire ce...

In urma incidentului, Constantin Vochitoiu a fost dus la spitalul din Targu-Carbunesti, de unde a fost tranferat la Craiova, acolo unde a fost operat.

Ministerul Apararii a anuntat luni ca tragerile planificate in poligonul din orasul Targu-Carbunesti sunt sistate pana la finalizarea cercetarilor in cazul tanarului lovit in cap de un glont.

Poligonul "Dealul Rogojeni” din Targu-Carbunesti, unde s-a produs incidentul, este omologat din 2013.

Jandarmii au participat la sedinta de tragere luni, intre orele 9.00 si 11.50, iar incidentul ar fi fost anuntat la ora 13.00.

Citeste si:
Dieselgate: Volkswagen refuza sa incheie o intelegere cu clientii
Volkswagen a refuzat sa...

"In Poligonul Rogojeni din Targu-Carbunesti au fost executate sedintele de tragere de pregatire planificate, cu pistolul mitraliera si cu pistolul. Ulterior desfasurarii sedintelor de tragere, am fost informati ca un tanar a fost lovit de un glont in timp ce se afla in curtea unei biserici din localitatea Macesu, situata la aproximativ 2,5 km de poligon”, a precizat la acel moment, pentru Mediafax, Alin Ivan, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Gorj.

Politistii si Parchetul Tribunalului Militar Timisoara fac cercetari in acest caz pentru vatamare corporala din culpa.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Jandarmeria a asteptat sa faca 18 ani pentru a-l amenda pentru protest