Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), institutie finantata de la bugetul de stat si care se ocupa de organizarea alegerilor in diaspora, a cheltuit in ultimele luni sume semnificative pentru achizitii de lux, precum calatorii in destinatii exotice si gadgeturi de ultima generatie

De cand Constantin Mituletu – Buica a fost propulsat de PSD in februarie ca presedinte al institutiei, AEP a cheltuit zeci de mii de lei pe calatorii in destinatii exotice, scrie G4Media. Datele din platforma de licitatii SICAP arata ca institutia a cumparat bilete de avion pentru Maldive (8.548 lei), Manilla, Filipine (8.394 lei), Bangalore, India (10.596 lei), New Delhi, India (9.314 lei), Mexico City (6.295 lei).

Cu toate acestea, nu este clar care a fost scopul calatoriilor in aceste destinatii, dat fiind ca AEP nu a transmis comunicate oficiale de presa legate de evenimente la care sa fi participat reprezentantii acestor institutii in respectivele locatii. Pana la ora publicarii articolului, Autoritatea nu a raspuns intrebarilor legate de scopul calatoriilor in aceste tari.

Pe langa biletele de avion, Autoritatea Electorala Permanenta a cumparat fara licitatie zeci de obiecte de mobilier destinate refacerii biroului ocupat de presedintele Mituletu – Buica, potrivit surselor G4Media.ro. Datele din SICAP arata ca institutia a cumparat urmatoarele piese:

  • Masa consiliu 8.800 mm, in valoare de 18.987 lei
  • Cabina dus, in valoare de 1.521,01 lei
  • Pachet mobilier, achizitionat de la ORIENT XIANZHI ECONOMIC – (17.310,94 lei)
  • Masa conferinta consiliu, achizitionat de la ORIENT XIANZHI ECONOMIC – 2.093 lei
  • Mobilier birou la comanda, achizitionat de la Zenit Invest Grup, in valoare de 15.764,71 lei
  • Lucrari de montare perdele, in valoare de 16.345 lei

Institutia nu s-a zgarcit nici cand a venit vorba despre dotarile tehnologice si a achizitionat tablete iPad Pro 11″ + Husa cadou (5.394,96 lei), o alta tableta iPad Pro, 10.5″, 64GB, Wi-Fi, Space Grey cu husa de protectie (64.185 lei), dar si un espressor Nespresso Expert Milk Off Black, in valoare de 1.092 lei.

In ultimele saptamani, AEP a fost criticata de zeci de asociatii civice ale romanilor din Diaspora pentru ca nu a promovat suficient portalul pe care romanii din strainatate se putea inscrie fie pentru votul prin corespondenta, fie pentru votul la sectie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri