Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat vineri ca se gandeste la posibilitatea de relocare a pacientilor de la Sectia Psihiatrie a Spitalului Judetean Constanta, dupa ce in spatiul public au aparut imagini cu paturi vechi, cearceafuri patate, pereti cu tencuiala cazuta, toalete insalubre, tavane din care curge apa de la aceasta unitate spitaliceasca.

Potrivit ministrului Sanatatii, Corpul de control al ministerului a fost in Spitalul Judetean Constanta si in acea sectie exterioara de psihiatrie si au un termen de remediere pana la 1 octombrie, dar nu crede ca vor fi remediate deficientele pana la aceasta data.

"Am vazut aceste imagini in urma cu doua saptamani, nu stiu daca au fost filmate acum, dar ce am primit eu acum doua saptamani era cam identic. Au un termen de remediere pana la 1 octombrie, Chirurgia Plastica si aceasta sectie de psihiatrie. Parerea mea este ca nu, cel putin psihiatria nu va reusi sa remedieze pana la 1 octombrie ceea ce inspectorii au lasat scris, prin urmare deja ne gandim la posibilitatea de relocare a acestor pacienti, sunt cam 70 de pacienti internati acolo", a declarat Pintea, scrie Hotnews.

Ea a amintit ca s-au luat masuri in cazul Spitalului Judetean Constanta.

Citeste si:
[FOTO] A fost inaugurata a doua sectie pentru mari arsi din Romania
FOTO A fost inaugurata cea...

"Noi am mai amendat Spitalul Judetean Constanta pentru aceasta sectie, am si finantat solicitarile pe care le-au avut privind reparatii capitale, din pacate, banii nu i-au utilizat, i-au returnat ministerului, asa ca, din punct de vedere administrativ, am luat masuri, am dat si amenzi acolo. Spitalul e in subordinea autoritatilor locale, asteptam ca masurile pe care noi le-am transmis sa fie puse in practica, dar repet nu cred ca pana la 1 octombrie vor rezolva problemele si atunci vom suspenda activitatea, la fel si la Chirurgie Plastica", a afirmat ministrul. Ea a mentionat ca sunt mai multe posibilitati in ceea ce priveste relocarea pacientilor.

"Astazi dimineata, colegii mei de la Asistenta medicala analizau datele, precum si starea de sanatate a pacientilor de acolo, astfel incat sa putem face aceste transferuri, dar in acele conditii nu mai pot ramane", a declarat Pintea.

Cum arata Sectia de psihiatrie (Palazu Mare) a Spitalului Judetean din Constanta

USR Constanta a publicat vineri imagini deplorabile din Sectia de psihiatrie (Palazu Mare) a Spitalului Judetean din Constanta.

„Sectia de psihiatrie (Palazu Mare) a Spitalului Judetean din Constanta arata ca un loc unde s-ar putea turna filme horror. Paturi vechi, cearceafuri patate, pereti scrijeliti cu mesaje ale fostilor pacienti, toalete insalubre, tavane din care curge apa - un tablou de care au parte zilnic pacientii si cadrele medicale”, au scris reprezentantii USR Constanta.

Citeste si:
Primele imagini cu noua generatie Volkswagen Golf 8
Primele imagini cu noua...

Potrivit acestora, Romania se afla pe locul doi in Europa din punct de vedere al incidentei bolilor mintale.

Spital: Vrem sa renovam, dar nu avem unde muta pacientii

Conducerea unitatii sanitare a comunicat ca se doreste renovarea sectiei, dar ca exista o problema in sensul ca pacientii nu au unde sa fie mutati.

„Noi am facut o evaluare tehnica acolo si vrem sa incepem reabilitarea sectiei, dar pe cat putem, pentru ca nu am unde sa mut pacientii. Incercam de mult sa gasim solutii, dar nu avem unde sa ii mutam, nu avem o cladire care sa ne permita actul medical”, a explicat managerul general al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Constanta, Catalin Grasa, potrivit Digi24.

Citeste si:
In Romania s-au facut doar 245 de studii clinice, fata de 11.000 in UE
In Romania s-au desfasurat...

El a precizat ca luna aceasta se asteapta sa-i fie alocate fondurile necesare de la Consiliul Judetean, iar lucrarile sa inceapa imediat ce este posibil.

„O sa primim luna aceasta 350.000 de lei de la Consiliul Judetean, la rectificarea bugetara, si ne apucam de renovare, astfel incat interiorul cladirii sa fie terminat pana la sfarsitul anului. Tot ce se poate: igienizare bai, interioare, parchet pe jos, tavan, apoi si acoperisul. Pacientii vor trebui sa ramana acolo si pe perioada lucrarilor. O sa incercam sa gasim o solutie, sa-i mutam la etaj in timp ce facem parterul si invers …Activitatea medicala nu se poate opri, o sa mergem numai pe urgente”, a spus Grasa.

Sursa foto: Facebook / USR Constanta

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si