Alstom ameninta cu suspendarea serviciilor de mentenanta la metrou incepand de luni, din cauza ca Metrorex nu i-a achitat facturi de 132 de milioane de lei, unele vechi de aproape un an. Astfel, metroul va avea un program de circulatie redus, adica ar putea circula doar dimineata, anticipeaza seful Alstom Romania, Gabriel Stanciu, potrivit economica.net.

"Avem facturi in intarziere la plata de 132 de milioane de lei. O parte sunt din octombrie 2018", a spus pentru Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom Transport Romania, pentru publicatia citata.

Acesta a explicat ca incepand de luni se va asigura doar o treime din serviciul public de transport cu metroul.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, Metrorex nu a emis un punct de vedere.

Stanciu a declarat, pentru Digi24.ro, ca ziua de luni nu este iminenta pentru reducerea numarului de trenuri de calatori, iar compania este dispusa sa accepte plata esalonata a datoriilor, la propunerea Metrorex.

Citeste si:
Reactia Metrorex la informatia ca metroul va circula doar dimineata
Reactia Metrorex la...

"Nu este iminent nimic pentru ziua de luni si in masura in care vom ajunge din pacate acolo, vom informa din timp atat publicul calator cat si absolut toata media, pentru ca acest lucru sa fie cunoscut. De la Metrorex am primit o propunere de esalonare a platilor. O transa pana luni, apoi restul datoriei sa fie esalonata pana la sfarsitul anului. Ramane sa vedem daca termenul de plata va fi respectat in cazul primei transe si daca acest lucru se intampla, sigur ca recapatam incredere ca situatia va fi rezolvata. In caz contrar, din pacate va fi necesar sa luam masura suspendarii serviciului. Acest lucru s-ar transpune in practica cu reducerea serviciului public la minim o treime. Fie va circula un tren din trei, fie va fi program doar o treime din timp. Nu ne apartine decizia. Vom primi instructiuni din partea Metrorex asupra a ceea ce trebuie sa facem si cat, pentru ca acest minim legal sa fie asigurat", a precizat Stanciu.

Sursa foto: Facebook Metrorex

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Contre intre Metrorex si Astaldi: Pe cand metrou in Drumul Taberei?