Jucatoarea romana de tenis Sorana Cirstea s-a calificat, vineri, in finala turneului WTA de la Taskent (Uzbekistan), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, dupa ce a invins-o in penultimul act pe Katarina Zavatka (Ucraina), cu 6-0, 6-3, scrie Agerpres.

Cirstea (29 ani, 96 WTA), cap de serie numarul opt, va juca a doua sa finala la Taskent, dupa ce a cucerit aici singurul sau titlu de simplu din cariera, in 2008. Sorana mai are doua finale de simplu disputate in circuitul WTA, in 2007 la Budapesta si in 2013 la Toronto.

Romanca a trecut dupa o ora si 14 minute de Zavatka (19 ani, 142 WTA).

Cirstea a dominat cea mai mare parte a meciului, castigand nu mai putin de noua ghemuri consecutive, 6-0, 3-0. Apoi a urmat un moment de recul pentru Sorana, care a pierdut doua ghemuri la rand,iar Zavatka a servit pentru 3-3. Cirstea a luptat pentru fiecare minge, desi a facut destule greseli, si a reusit un nou break (4-2), dar apoi si-a pierdut din nou serviciul si Zavatka a servit pentru 4-4. Istoria s-a repetat, cu un nou ghem lung, adjudecat de romanca in cele din urma, Cirstea reusind apoi sa incheie setul cu 6-3.

Cirstea nu e singura jucatoare romana care a cucerit titlul la Taskent, Irina Begu reusind aceasta performanta in 2012.

Sorana Cirstea si-a asigurat un cec de 21.400 dolari si 180 de puncte WTA, iar in finala o va infrunta pe castigatoarea dintre belgianca Alison van Uytvanck, a treia favorita, si Kristyna Pliskova (Cehia), a cincea favorita si campioana in 2016.

Sursa foto: Facebook Sorana Cirstea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri