Comisia Europeana si Agentia Europeana a Medicamentului au aprobat primul medicament pe baza de canabis care va putea fi prescris legal pe continent: este vorba despre Epidyolex, un medicament folosit in tratarea a doua forme rare si severe de epilepsie - sindromul Lennox-Gastaut (LGS) si sindromul Dravet - pentru pacientii cu varsta mai mare de doi ani, scrie The Guardian, citat de Hotnews.ro.

Epidyolex este singurul produs pe baza de canabis din lume autorizat ca medicament, toate celelalte produse pe baza de canabis fiind incadrate ca suplimente alimentare. Epidyolex a fost aprobat initial in Statele Unite iar acum, dupa autorizarea de catre Agentia Europeana a Medicamentului si Comisia Europeana, va putea fi prescris legal ca medicament si pe teritoriul Uniunii Europene.

Prima tara din Europa care ar putea autoriza prescrierea Epidyolex ca medicament este Marea Britanie, potrivit The Guardian.

In Romania, un proiect de lege ce prevede ca pacientii cu boli cronice terminale sa poata avea acces, in premiera, la calmante pe baza de canabis cu prescriptie de la medicul specialist, utilizand un formular special (ca in cazul morfinei), a fost depus la inceputul lunii iulie la Parlament.

Citeste si:
Renault ar putea iesi de pe unele piete
Renault ar putea iesi de pe...

Sursa foto: herbalhemp | Pixabay

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Radu Hanga, ales presedinte BVB